logo

Индианките Хопи вдъхновили прическата на Принцеса Лея

Индианките Хопи вдъхновили прическата на Принцеса Лея

Шаманите им предупреждават за наближаващата Трета световна война

Тайнствената култура на индианците, техният живот и по-специално вярата в духовете винаги е интересувала европейците. Такива племена като Мая или Инка са известни на всички. Но има друго интересно племе макар и не толкова известно - хопите.

Историята на племето Хопи

Hopi - съкратено от Hopituh Shi-nu-mu, т.е. "мирни хора". Племето е образувано през VIII век, те са потомци на най-древната цивилизация на Северна Америка. Смята се, че предците на модерните хопи са живели в огромни жилища под земята. Много години по-късно индианците се заселват на територията, принадлежаща днес на щата Аризона (САЩ).

Калашите в Пакистан - племето за "забравените" от Александър Македонски воини

Сега те живеят в резервати, в североизточна Аризона в каменни къщи, без течаща вода, отопление и електричество - по подобие на техните предци. Племето не е много голямо - около 6000 души.

Племето е разделено на 13 клана, всеки от които се ръководи от старейшина. Той е шаман и говори с духовете от задгробния живот. Дори и днес Хопи строят кивас, където по време на зимното слънцестоене се провеждат ритуали за общуване с духовете.

Шаманите внимателно пазят и прехвърлят от поколение на поколение древните каменни знаци. На тях е записано посланието на предците. Хопи твърдят, че там е описано какво очаква човечеството.

От година на година се провеждат специални ритуали, за да се поддържа баланс между човека и финия свят, да се предупреждават за бъдещите неща. Това е философията и предназначението на племето. Хопи вярват, че докато изпълняват ритуалите,  Земята ще продължава да съществува.

За тях няма понятие за "време", те измерват живота по различен начин. Времето е непрекъснат поток от енергия, където не може да има минало или бъдеще, има само "сега".

Малкото наистина диви племена в XXI век. Химба са най-красивите, Хотентотите имат най-големите задници на планетата

Нека отделно да разкажем за жените от племето Хопи. Ако сте забелязали от снимките, младите момичета приличат на принцеса Лея от филма "Междузвездни войни" по прическите си. Жените носят тази прическа, докато не се омъжат. След сватбата, косата се заплита в две плитки и се носи така до края на живота. Трябва да се отбележи, че хопите изобщо не подстригват косата си, затова и мъжете и жените имат доста дълги коси.

През 1958 г. Бяло Перо разказа за 9 важни събития, които предвещават завръщането на изчезналия Бял брат Хопи - Пакан. Сред тях е появата на американците, железопътните линии, автомобилите и интернет. Споменава се и падането на една от космическите станции (Skylab или "Мир"). Дори появата на хипита - „младежи с дълга коса, които искат да научат мъдростта на индианците“ - била предсказани 6 години преди да се появят. Всичките 9 предсказания са публикувани през 1959 година.


Шаманите предупредават за началото на Първата и Втората световна война, за трагедията от 2001 г. в Америка, назовали точния ден на най-силните земетресения в Япония, Калифорния и Турция. Шаманите също предвидили, че комета ще падне на планетата. През юли 1994 г. на Юпитер паднал фрагмент от кометата Шумейкър-Леви. Сега Хопите ни разказват за предстоящата Трета световна война.


Дори в древните плочи на предците на хопите се разказва за 3 цивилизации, чието съществуване е преустановено поради пожар, лед и наводнение. Четвъртият свят завършва, те мислят така. Апокалипсисът трябва да дойде, онези, които са достойни, ще бъдат спасени от „коли от небето“ за живот в Петия свят - в къщи на Луната и Червената Земя. Астрономите са открили подобен обект, 350 пъти по-голям от Слънцето, намиращ се извън слънчевата система. Описание на индианците съвпадна със сателитните данни.

Вижте Кибера - най-голямото гето в света!

До 2020 г., ще има нови природни бедствия на Земята - необичайни температури, наводняване на континентите, суши. Предупреждават за нова смъртоносна болест, за която няма да има лекарство. До 2035 г. планетата ще  се почиства от "излишните хора".

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай