logo

Как да отменим хотелска резервация, без да платим глоба

Как да отменим хотелска резервация, без да платим глоба

Популярен блогър, който споделя съвети за бизнесмени в TikTok, разкри начин да избегнете глоба при анулиране на хотелска резервация. Той говори за лайфхака във видео в социалната мрежа.

Как да спестим пари от почивка в Турция
 

Във видеото Мо Елхамади прави номер, като се преструва, че се обажда в хотел, за да анулира резервация по-малко от 24 часа преди настаняването. Когато мениджърът информира пътника, че ще трябва да плати глоба от $200, Елхамади се възмущава и след това моли да отложи резервацията с една седмица.

След това, според блогъра, можете да се обадите в хотела на следващия ден и да поискате отмяна отново. По този начин гостът няма да трябва да плаща глоба, тъй като анулирането ще се извърши седмица преди влизането. „Хотелите не искат да знаете за този лайфхак“, подписа публикацията Елхамади.

Туристка разкри реалността относно Ultra и All Inclusive в турските хотели

Мненията на абонатите под видеото бяха разделени. „Наистина работи, правя това от 10 години. Но ако кажете на всички за това, хотелите ще спрат да правят отстъпки”, „Много полезен съвет, благодаря”, „Вярно е. В Хилтън ми свърши работа. Изглежда, че това е вратичка в системата им “, коментират някои абонати.

Имаше обаче и такива, които критикуваха метода на Елхамади. „Работя в хотел и ви гарантирам, че това не е вярно“, „Пренасрочването на резервация също подлежи на санкция, сигурен съм“, „По-добре е да опитате да резервирате хотел и да платите с изтекла карта. Тогава е гарантирано, че няма как да вземат неустойката при отмяна“, казаха други коментатори.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

mimna

mimna 19.06.2023 17:40

gluposti na tyrkaleyta