logo

Какво няма да ви признаят от нито една туристическа фирма, която ви предлага почивка в Дубай

Какво няма да ви признаят от нито една туристическа фирма, която ви предлага почивка в Дубай

Повечето от половината туристи, които посещават ОАЕ, избират Дубай. Но на фона на всеобщото възхищение от невероятните плажове и местните забележителности е добре да се знае и какви са недостатъците на това място.

Всички, които планират посещение на ново място, обикномено изучават неговите особености и местния колорит. Почивката в Дубай съвсем не е от най-евтините и не всеки може да си го позволи, особено, ако се довери на туристическа агенция.

Дубай подготвя следващото чудо на света - безкраен басейн на 210 метра от земята (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ето и какви са минусите на това място.

Например високите цени на хотелите. За стая в хотел на първа линия със собствен плаж ще трябва да платите доста скъпо. Средно - около 200-300 долара за една нощ. За сравнение - в по-отдалечени места могат да се намерят стаи и по 70 долара.

Евтините хотели се намират по-далече от плажовете и до тях може да се доберете или с такси, или пък със специален, трансферен автобус, предоставян от някои хотели. 

В сравнение с други курорти, в Дубай цените са доста по-високи, затова, ако отивате там, трябва да предвидите по-голям бюджет. 

И още един проблем - в Дубай системата All Inclusive почти не е развита. Да намерите там хотел с подобна услуга е доста трудно. Това допълнително ще увеличи разходите ви за обеди и вечери.

Тези, които обичат да си пийват, трябва да знаят, че в Дубай действа Сухият закон и има забрана за употреба на алкохолни напитки на обществени места. Освен всичко друго, алкохолът е скъп и може да го купите само в специализирани магазини. В стаите на хотела може да пиете само алкохол, който сте донесли със себе си или пък сте купили от Duty Free.

Най-евтините градове за баровци: Къде луксозната нощувка струва най-малко

Дубай е многолюден и голям град, в който трудно ще намерите място за уединение. Затова и тези, които предпочитат тишината и спокойствието трудно биха се почувствали добре там. 

Горещият климат е още една особеност. Ако ще ходите в Дубай, е добре да изберете време през зимата. Но дори и тогава може да получите топлинен удар. През лятото средните температури надвишават 40 градуса.

Има и още особености - в Дубай съществуват всякакви глоби, дори и за незначителни нарушения на дрес - кода в обществения транспорт и всякакви други правила.

Например - не може да пиете вода или други напитки в обществения транспрот, да дъвчете дъвка или да се храните. Глобите са големи.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай