logo

Курилите са едно от последните девствени места, а в недрата им са заровени $46 милиарда

Курилите са едно от последните девствени места, а в недрата им са заровени $46 милиарда

Най-голямото съкровище, за което спорят Русия и Япония, е редкият метал рений

От Москва до Курилските острови има 7 часови зони! Русия наистина е голяма страна. Разбира се, малцина биха се съгласили да отидат на почивка в този далечен край на света, освен не ако търсят приключение.

Класацията, за която всички говорят! Как Пловдив се нареди до Пуерто Рико и Лас Вегас

Курилските острови наистина са недокоснатата съкровищница на Русия с техните девствени пейзажи.


Първото чудо на островите - 2-конусният вулкан Тятя (вулкан във вулкана). Вулканът Тятя е разположен на остров Кунашир в югозападната част на Курилските острови. Това е голям, сложен стратовулкан - един от най-активните вулкани на курилската дъга. Височината му е 1819 метра и е с идеална форма. Неговият кратер е дълбок 160 метра, а диаметърът му е 1065 метра, за последно е изригвал през 1973 година. Пепелта е била разпръсната в радиус от 80 км! Възрастта на планината е 12 хиляди години.


Не е лесно да се стигне до Тятя, тъй като се намира в самия център на острова. В гъсто обраслите гори в подножието на планината все още има мечки. В горите има много боровинки и малини, както и гъби. По-лесно е да се стигне до друг вулкан - Менделеев, който се намира в близост до малък накелен пункт, въпреки че също трябва да преминете през дивите гъсталаци.

Второто чудо е „Кипящото” езеро - девствено езеро, с температура достигаща 80 ° , разположено в дъното на калдерата на вулкана Головин. Езерото се намира на надморска височина от 129 м. Минералната вода на езерото кипи, изпаряват се пяна и газ. В диаметър, езерото достига 231 метра. Кипенето в езерото се дължи на силата на активните подводни гейзери.

Мръсната вода в езерото съдържа сложен минерално-вулканичен състав, включващ тежките метали антимон и арсен. По едно време японците добивали сяра в това езеро, както се вижда от изкопани и запазени ями. Поради високата концентрация на арсен, плуването в езерото е забранено.

Дон Жуан от Казахстан прелъсти 40 туркини за една година

Третото чудо е, че островите са богати на титанови резерви, което силно привлича Япония. Като цяло, има много природни ресурси на Курилските острови. Освен титан, има и злато, сребро, ахат и сяра. И най-важното - това е редкият метални рений, който е с точка на топене - 3180 °, и се използва за производството на самолети и космически двигатели.


Прогнозната стойност на минералите на Курилските острови е над 46 милиарда долара. Толкова богати са Курилските острови!

 

Остров Итуруп, който често се нарича "Перлата на Курилския архипелаг", има най-чистата крайбрежна линия. През лятото водата в залива се затопля добре, можете да се отпуснете и да се насладите на местната красота.


Островът има бели скали и девет активни вулкана, като например "Иван Грозни", красивото отражение от който може да се види в невероятно красивите води на Лопацкото езеро, разположено в подножието на тази планина.


Там е и вулкан Барански (надморска височина 1950 м) с невероятен горещ 8-метров водопад, чиято температура е 44 ° С. А водопадът Иля Муромец с височина 141 метра е най-високият в страната./pochivka.blitz.bg.
 

Коментирай