logo

Мистериозно същество дебне и обезглавява хора в Канада! Долината с трупове, от която ще ви побият тръпки

Мистериозно същество дебне и обезглавява хора в Канада! Долината с трупове, от която ще ви побият тръпки

В северозападната част на Канада се намира регионът Клондайк, който стана известен в целия свят заради златната треска от 1897-1899 г. Недалеч от този район в средата на планината има живописна долина. Името си тя получи сравнително наскоро - през 1908 г., когато бе  първият случай на изчезнали хора, открити по-късно обезглавени.

До началото на 20-ти век тази канадска долина нямала никакво име, но местните жители се страхували от нея и се опитали да я избягват. Когато след приключването на златната треска в Клондайк, хората започнали да търсят нови златни находища, шест души отидошли в тази долина.

Местното население ги убеждавало да не влизат в опасната долина, но мъжете били физически силни, закоравели от живота и работата в златните мини и не се страхували от нищо. Освен това жаждата за лесни пари и надеждата да се намери злато ги накарали да забравят за всички страхове и да се отправят към непознатото.

След като хората отишли в долината, никой не ги видял вече живи. Три години по-късно телата им били намерени обезглавени. Това бил първият такъв случай, който официално бил регистриран от канадската полиция. Но не и последният. След това районът бе наричан Долината на безглавите, а хората започнали да изчезват тук много по-често. И всеки път, когато телата на изчезналите били намирани, те били обезглавени.

Първоначално полицията била убедена, че смъртта по някакъв начин е свързана с банда от разбойници, които работят в планините. И наистина всичко изглеждало доста убедително: от златотърсачите се очаква да имат злато, което привличало всякакви престъпници.

Имало друга версия, според която залежите на злато в долината са били защитени от посетители от местните жители. Но самите индианци били убедени, че хората са били жертви на саскуоч - хуманоидно същество, което живеело в долината.

В различните култури и легенди има един общ образ на това чудовище, което живеело в планините и горите, и се наричало от всички по различни начини: йети, авдошка, бигфут, алмаст, енжей.  Общото им име е снежен човек. Според тези, за които се твърди, че са срещнали тези същества, снежните хора имат височина от човешка до три метра, тъмна кожа и гъста коса по цялото тяло. И въпреки че повечето учени се позовават със скептицизъм за подобни истории, не съществуват и скелети или кожи от тези същества, но има периодични твърдения за срещи със снежни хора в различни части на планетата.

И така, ето, в Долината на безглавите, според легендите на местното население, живее мистериозен саскуоч. Мнозина са сигурни, че той, както и преди - през 1978 г. търсел своите жертви сред златотърсачите. Но този път това били учени, които пристигнали да изучават аномалната местност. Последните думи, които те успели да предадат по радиото, били: "От скалите излиза пустота!" През 1997 г. същата съдба споходила и друга група изследователи, чиито членове този път не били само учени, но и специалисти по аномалии, а дори и военни. И те много образно описали последното видяно: "Плътна мъгла ни заобикаля ..."

Алпинисти, които са посетили Канадската долина през 2000 г., също съобщават за голямото хуманоидно същество, което видели. Твърди се, че е покрито с черна вълна и много бързо се придвижва на две несъразмерно къси долни крайници. Като цяло, до 1973 г. са записани около петдесет случая на срещи с това странно създание. От време на време обаче има туристи, които не обръщат внимание на местните легенди и отиват в тази смъртоносна канадска Безглава долина.

Коментирай