logo

Мрежата не вярва, а тя е съвсем истинска - реката, която тече в кървавочервено ВИДЕО

Мрежата не вярва, а тя е съвсем истинска - реката, която тече в кървавочервено ВИДЕО

Видеоклиповете на Червената река набират стотици хиляди гледания, но зрителите не вярват, че тези кадри са истински

За няколко месеца в годината Червената река в Перу, която тече през планината Вилканота в провинция Канчис, както подсказва името, придобива червен оттенък. Този природен феномен изненада потребителите на TikTok.

Видеоклиповете на Червената река набират стотици хиляди гледания, но зрителите не вярват, че тези кадри са истински. Някой сравнява перуанската река с поток от кръв, някой е по-близо до сравнението с виното.

Причината реката да придобие червен цвят са находищата на пясъчник в района, които съдържат железен оксид.

Колко български градове са разположени на река Арда

По време на дъжд водата, наситена с планински минерали, се влива в канала, оцветявайки водата в червено или розово. Дъждовният сезон в Перу - от ноември до април - е най-доброто време от годината, за да оцените необичайния природен феномен на брега.

Само първите пет километра от реката са боядисани в ярък цвят. Впоследствие червеният поток се свързва с други малки реки и цветът се измива. По време на суша реката може да стане мътно кафява.

 

Мистериозната река, в която всичко живо умира ВИДЕО

Множество малки притоци се вливат в река Вилкамайо, която пресича Свещената долина на Куско и минава през известната цитадела на Мачу Пикчу. Освен това тази река, известна като Урубамба, минава през каньона Pongo de Mainic, след това през джунглата и накрая се влива в Амазонка.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай