logo

Наталия отиде в Дубай и разказа защо не си струва парите такъв тип екскурзия

Наталия отиде в Дубай и разказа защо не си струва парите такъв тип екскурзия

Пътешественичката не е от жените, които страната успява да плени със скъпи бутици и светлинни ефекти

Пътешественичка от руски произход решила да посети една от най-интересните страни в света, след като туристически гид я е промотирал по възможно най-любопитния начин.

Наталия Переверзева е била изкушена от екзотични истории за Дубай и решава бързо да стегне куфарите и да се отправи към тази луксозна дестинация. 

Когато пристига там обаче Наталия осъзнава, че истината е малко по-различна. Тя реши да сподели всичките си впечатления и да подготви пътуващите след нея, за да има по-малко  разочаровани хора. Да, точно така. Разочаровани. 

Пътешественичката не е от жените, които Дубай успява да плени със скъпи бутици и светлинни ефекти. 

Оказва се, че истината е малко по-различна и Наталия разказа подрбно в какво се изразява тя:

Обиколката започва от "Резиденцията на шейха"

Защо в кавички? Да, защото това не е резиденция. И паркингът е далеч от него. И можете да отидете малко по-близо пеша около 200 метра, но освен растения по пътя до резиденцията, скулптури на коне и фонтани, които се виждат в далечината, няма да видите нищо.

Спомням си думите на водача: „Интересно. Там ходят пауни“. Какво представляват пауните? :) Може и да са на територията, но определено не на паркинга и не на входа на портала.

8 неща, които никога да не купувате на летището

Всъщност това не е „гледна точка“, а място, където ще бъдете прехвърлени в общ автобус. Със същия успех резиденцията на шейха може да се види и от пътя.

Когато ви кажат, че обиколката ви включва резиденцията на шейха, вие си мислите, че част от парка е предназначена за екскурзии. Е, поне приблизително беше възможно да се създаде впечатление. Разбирам, че мюсюлманската култура е много различна. И не може да има откритост в резиденцията на кралското семейство. Но защо да го обявяват за място на проверка?

Второ местоположение: ресторанти и магазини

Е, наистина. Казват, че тоалетната на институцията е нейното лице. Е, тоалетната тук е по-лоша от тоалетните на бензиностанциите в Русия. Дори и бедните.

Според попълването на институцията. Единствената мисъл след посещението на това място: „И това ли могат и искат да ни покажат в Дубай? Наистина ли? Наистина ли няма какво да се види тук? Жалко, бях права, че освен сградите тук няма какво да се види. Това са моите лични мисли. Но всички хора в автобуса бяха недоволни. И има 40 от тях.

Опърпано мръсно място (наистина мръсно, подовете на стълбите не са мити от дни). Килими, боядисани със златна нишка, подредени и окачени по стените. Статуетки със стрази. всички. Екскурзоводът дори не ни каза нищо за това място. А лично на мен ми направи впечатление, че тя самата не остана с особено приятни впечатления от това място. Сякаш са длъжни да отидат там, та изведнъж някой да си купи нещо. Което изглежда изключително рядко.

Но въпреки това носят, развалят настроението на хората и губят време. Това наистина е много досадно.

Стария пазар и Дубай Венеция

Място за трима. Мащабът на Венеция е малък. Пазар - интересно беше да чуя как са се строили сградите преди и за формата на пазара в древността. Благодаря на екскурзовода. Да, съгласна съм, че това място не трябва да се изключва от програмата. Но мисля, че може да е добро място за начало. И двете предишни места наистина са изключени. Е, срамота.

Следващото място отново е загуба на време

Отново нереалистични очаквания. Хотел Парус? Е, можете да видите част от него от пътя. Да, имам по-добър изглед от прозореца на стаята. Хотел " Атлантис " през късче море? Да, вижда се от пътя. Разказът на гида за вътрешното съдържание на тези хотели е много по-интересен. Там щяха да организират екскурзии с хеликоптер, както правят в Ню Йорк.

Бях лично на обиколка с хеликоптер, струва си парите. От там поне гледките щяха да са наистина красиви. И така - тълпата на брега, през реката от морето - хотелът. Е, това е така.

Daily Mail: Това не е Тоскана или Прованс, тези места в България са по-хубави!

Следващото място най-накрая е красиво!

Има и залез на брега до куп небостъргачи и виенско колело. А разходката с лодка е невероятна! Гледките са невероятни. Бих отишла на такава отделна екскурзия и бих посъветвала и другите да го направят. Но вечерята там е разочароваща.

Застояли, развалени зеленчуци, маслено тесто за многократна употреба (за мен ясен индикатор за лошо качество), почти всичко е безвкусно, освен че не може да се развали. Като паста :)

Единственото вкусно нещо, пилешкото, се разделя на малки парчета, в които има повече кости, отколкото месо. Купувам тези комплекти за моето куче. Тип супа :) Е, смях. И сълзи.

Не знам колко струва отделно тази вечеря, но качеството е много по-лошо от това, което предлагат в моя 4 звезден хотел. Не в пет, имайте предвид! Но хората на екскурзии от различни хотели. Засрамете се господа. Вечерята трябва да бъде подобрена.

И още една изненада след акостирането: автобусът ни се изгуби. В продължение на 20 минути гидът се опитваше да му обясни по телефона къде да дойде, въпреки че това е стандартно място за събиране. В резултат на това вървяхме още 15 минути до мястото, където автобусът ни беше изгубен. Загубени 35 минути.

Игра на Kancho: Защо японските деца си правят "клизма"?

Бурж Халифа, водопад, Dubai Mall

Тук трябва да се преосмисли организацията. Burj Khalifa , Dubai Mall са наистина интересни места. Но за всичко заедно - два часа за тези, които се катерят на кулата, и за тези, които просто се разхождат по мола.

Още една изненада

Поради всички обстоятелства на излизане от микробуса получих хипогликемичен шок. Това е втори път в живота ми, първият път завърши в реанимация. Добре, че това не се случи в микробуса, а вече в хотела, където, знаейки как да се справя, бързо го направих.

И ако бях в микробус, пак щеше да свърши в болницата. Да, това е съвпадение. Но възникна поради липса на информация и поради лоша организация - лоша вечеря, недостатъчно време в мола (което не стигаше за лека закуска) и лоша организация на транспорта!

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Учуден

Учуден 30.01.2023 11:56

Какво е "стрази". Кой е писал този текст, в който няма нито едно нормално изречение. Или по-скоро кой или какво го е превеждало?

Дубай ли?

Дубай ли? 30.01.2023 18:02

Ужас! Не можеш да се разходиш нормално по улиците ,мараня! Само сгради и...нищо . Не си харчете парите.Пълна скръб.

мдаа

мдаа 30.01.2023 18:50

Мараня, сгради-мастодонти и тежък смог...

Д.Колева

Д.Колева 01.02.2023 5:49

Превеждал е някой,който не владее добре дори родния си език!

Shrek

Shrek 01.02.2023 7:15

Смог в Дубай никога не е имало. Има какво да се види в Дубай. Мол Дубай с аквариума, Емирският Мол със ски пистата. Бурж Халифа с пеещите фонтани. Да се напазарува за без пари парфюми, цигари и алкохол. Статията е писана от разглезена рускиня!

ахмак доган

ахмак доган 01.02.2023 8:05

рускинята няма да отиде пак,защото не ги пущат!

Ева

Ева 01.02.2023 8:21

Пълни глупости, писани от проста жена дала излишни пари за екскурзии с гид. Катоси го организираш сам без никой да ти казва и определя е раят на света през зимата. Мисто, ликсозно, изгодно и те обслужват като цар.

Емира на Дубай

Емира на Дубай 01.02.2023 9:38

Правилно деца мой ,чада мой ...Идвайте

Смока на Емира

Смока на Емира 01.02.2023 12:35

Гроздето е кисело чадо мое, но смока ми не ...

Мими

Мими 01.09.2023 20:21

Тази госпожа говори глупости. Нищо от написаното не е истина.