logo

Най-страшните и зловещи гори в света

Най-страшните и зловещи гори в света

На тези места косите ви ще настръхнат от ужас

Горите винаги са привличали хората. Идеално място за прохлада през лятото и разходка през зимата. Но има и такива места по света, където по-добре да не пристъпвате. 

Едно от тях е гората на самоубийците в Япония. Със сигурност вече сте чували или чели за нея. Тя се намира край планината Фиджи. Дърветата там са израстнали плътно едно до друго, затова и там почти не може да проникне вятър или звук. Мястото е изключително популярно сред японците, които отиват там, за да се простят с живота си. Затова и местните власти разлепват плакати със звезди, които ги призовават да не извършват тази отчаяна постъпка. 

Кой е следващият Припят? Вижте най-зловещите градове-призраци

В същото време Аокигахара е много популярна сред туристите. Гората е смятана за едно от най-страшните места на планетата. 

През 2010 година, например, там са били регистрирани 200 опита за самоубийство, от които - 54 успешни. Суеверните японци вярват и на твърденията, че там често бродят призраците на умрелите. 

Пайн Баренс - Сащ. Тази местност в щата Ню Джърси е известна с поверието, че е обитавана от дявол.

Хора, които твърдят, че са го виждали, го описват като висок 1-1,8 метра, покрит с черна козина с копита, вместо крака, криле на прилеп и червени очи. 

Крещящата гора е друго страховито място на планетата. Намира се в Англия. Местните разказват, че там бродят поне 15 различни привидения. Посред нощ откъм гората се носят сърцераздирателни викове.

Според поверието това са гласовете на хора, които са се заблудили и не са могли да излязат от гората, умирайки на края от глад и изтощение. 

Сред призраците в тази гора се срещат две Бели дами, монах, зловеща карета, разбойник и циганка. 

Черната гора пък се намира в Германия. Именно там се развива действието в някои от приказките на братя Грим. Гората наистина е черна - преплетените клони не пропускат слънчевите лъчи. В легендите за нея се твърди, че е обитавана от нимфи, конник без глава и призрачен крал. 

Най-странното и мистично място на света е в Литва

Фрийтаун Фул Ривър е още едно ужасяващо място, което се намира на територията на САЩ. В тази гора вече са били регистрирани много паранормални явления. В началото на територията на тази гора живели индианците, които я смятали за свещена. 

Освен странни проблясъци и звуци от дълбините на гората, там се провеждали и сатанински ритуали. 

Доу Хил е едно от най-зловещите места на планетата. Намира се в Индия. Тези, които все пак са се осмелявали да проникнат в гората, разказват как са имали ужасяващото усещане сякаш са били наблюдавани от хиляди очи. Често туристите виждали момченце без глава, търсещо родния си дом. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай