logo

Нереално удивителни СНИМКИ от Трансилвания показват „целувката“ на два сезона

Нереално удивителни СНИМКИ от Трансилвания показват „целувката“ на два сезона

Писателят Брам Стокър е свършил дяволски добра работа в рекламирането на Трансилвания. Всички са чували за Дракула, но дали всички знаят колко изумително красива е неговото родно място.

Професионалният румънски фотограф Игнаж Саболкс, който многократно е награждаван, направи изумителни въздушни снимки на тази магическа земя. Той буквално е успял да заснеме срещата на два сезона в горите на Трансилвания – есента и зимата.

Световна сензация! Откриха гроба на Клеопатра

Той прави снимките си с дрон в окръг Ковасна - част от историческата област Трансилвания. Дава им и живописни имена.

"Два сезона, две хрътки"

"Приказна гора"

"Сезони в кутия"

"Чудо"

"ЕКГ на сезоните"

"Хрътката"

"S"-езони

Името на областта Трансилвания е с латински произход (Ultra Silvam) и означава „земя отвъд гората“. На български областта се нарича Седмиградско или Седмоградие.

Главните причини за самозапалването и изгарянето на колите през зимата

Разположена в северозападната част на днешна Румъния, дълго време тя принадлежи към Австро-унгарската империя. Най-популярните забележителности сред туристите, са замъците Бран и Пелеш.

Но дивата природа на Трансилвания заслужава отделно внимание. Карпатите са дом на вълци, рисове и на най-голямата популация на европейска кафява мечка. Около 5000 мечки бродят сред гъстите дъбови и букови гори.

Интересен факт е, че броят им нараства значително по времето на комунизма, тъй като единствено Николай Чаушеску е имал правото да ловува.

Има много скривалища в гората, откъдето заедно с рейнджър може да наблюдавате хищните бозайници. Тук можете да наблюдавате мечки в дивата природа с придружител. Близо до град Брашов пък се намира Светилището на либералните мечки – тук се грижат за повече от 70 мечки, спасени от клетките и цирковете.

Марфа – градът с най-голямата неразгадана американска мистерия (ВИДЕО)

Макар че повечето от пътищата в Трансилвания са в окаяно състояние или запустели, Трансфъгърашкото шосе е истинско инфраструктурно чудо и се смята за едно от най-красивите в света. Построено като военен път през 70-те години по заповед на Чаушеску, то достига и над високите Фъгърашки планини. Пътят върви на зиг-заг през безплодната долина до езерото Балеа и през 900-метров тунел, преди да продължи през горите на областта Влахия. Заради тежкия сняг, пътят е отворен само няколко месеца в годината, обикновено от края на юни до началото на октомври.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай