Световна сензация! Откриха гроба на Клеопатра

Световна сензация! Откриха гроба на Клеопатра

Археолозите в Египет съобщиха сензационната новина, че е възможно да са открили гробницата на Клеопатра и Марк Антоний. Те са извършвали разкопки в близост до Александрия, където са намерили гробница, за която предполагат, че е именно тяхната.

Загадъчните рисунки в Сахара крият тайните на древна цивилизация, свързвана с извънземен разум

Според историческите свидетелства Клеопатра се отравя, когато разбира, че Марк Антоний е мъртъв. Двамата би трябвало да са погребани в общ гроб, но до момента той не е откриван. 

Археолозите смятат, че този път находката им може да е действително свързана с Клеопатра и Марк Антоний. Гробницата се намирал в област Тапосирис Магна в близост до Александрия. 

"Да, действително е възможно да сме открили дълго търсената гробница на Клеопатра и Марк Антоний. Мястото, където работихме, се намира на около 30 км от Александрия и именно за него предполагахме, че е свързано с тези исторически личности", твърди египетският археолог Захи Хауас, цитиран от Mirror.

Карта на звездното небе в египетска гробница - нелепа грешка или тайно познание?

Той се надява, че ще открият и къде са положени костите и на Клеопатра, и на Марк Антоний. 

"Знаем точно къде да копаем. Надявам се, че ако действително открием останките на Клеопатра, да разберем повече за нейната смърт - дали е била отровена или е извършила самоубийство", признава той./pochivka.blitz.bg. 
 

Коментирай