logo

Невероятното богатство на една бедна азиатска страна

Невероятното богатство на една бедна азиатска страна

Някои го определят като най-мистичното място в целия свят

Как изглежда будистката вяра в материален смисъл се вижда най-добре в бившата столица на Кхмерската империя. Въпреки че Камбоджа се смята за една от най-бедните страни във финансово отношение, тя може да се похвали с духовно богатство, въплътено в Ангкор.

Този, може би най-значим археологически обект в цялата област на Югоизточна Азия, близо до град Сием Реап, е в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Археолози откриха мистериозен храм на бог Ра в Египет СНИМКИ

Освен храма Ангкор Ват, на площ от повече от 400 квадратни километра, можете да видите град Ангкор Том, както и много други интересни сгради, за които е определено, че датират от периода между 9 и 15 век. векове.

Най-мистичното място в целия свят
Тъй като е установено, че столицата на Кхмерската империя е била изоставена, но не и причината за това, човек не може да не усети духа на мистичното. Особено интересен е комплексът от великолепни храмове в рамките на археологическия обект Ангкор Ват. В допълнение към факта, че основните характеристики на кхмерската архитектура могат да се видят в действие, и поради своята внушителност, тя се счита за най-голямата свещена сграда в целия свят.

Известно е, че храмът Ангкор Ват първоначално е бил посветен на бог Вишну и е бил предназначен за последователите на индуската религия. С течение на времето се превръща в будистки храм. Смята се за най-добре запазения в цялия регион.

Колко важен е той в историята и културата на страната ясно показва фактът, че изображението му е на националния флаг на Камбоджа.

В Ангкор има повече от 15 храма. Сред най-известните са освен Ангкор Ват, Та Пром и Ангкор Том. Особено интересни са по-малките храмове, които си струва да се посетят и които често не се посещават от много туристи. Следователно разглеждането и разходките са много по-спокойни, просто защото не са толкова пренаселени, колкото най-известните забележителности. 


Какво трябва да знаете преди пътуване?
Въпреки че това е един от най-важните археологически обекти в страната, определено трябва да се информирате за някои подробности преди да го посетите.

Първо, билетите се заплащат и закупуват само на официалната каса. Могат да бъдат закупени еднодневни, тридневни и седемдневни билети, а цените варират от около 40 до около 70 щатски долара на човек.

Не се заблуждавайте, че можете да разгледате Ангкор пеша. Има възможност за обиколка с велосипед или така наречения тук-тук. Уточнете веднага колко ще ви струва пътуването, за да не се поставите в неприятна ситуация.

Когато отивате на обиколка на древни храмове, не трябва да забравяте, че трябва да спазвате определен дрес код. Облеклото трябва да е подходящо, независимо от моментните метеорологични условия. Охраната няма да пусне никой, чиито рамене и колене са открити.

Не се изненадвайте, ако около вас тичат маймуни. Те всъщност са единствените обитатели на това древно място. Въпреки че позволяват на туристите да ги снимат колкото си искат, те не са в настроение за галене.

Защо над този свещен бял храм не летят птици и самолети

Поради времето, не забравяйте да вземете достатъчно вода. В комплекса има места, където можете да пийнете и да хапнете.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай