logo

Нови зловещи кадри показват какво е останало от Титаник, вече има и организирана екскурзия до там СНИМКИ

Нови зловещи кадри показват какво е останало от Титаник, вече има и организирана екскурзия до там СНИМКИ

Могъщият нос на кораба, част от корпуса му, товарното отделение, огромната котвена верига (всяка връзка тежи почти 91 кг) и срутените парапети са заснети във висока разделителна способност

Повече от 100 години, откакто Титаник потъна и четвърт десетилетие, откакто Лео и Кейт увековечиха злополучното му пътуване на филм - корабът има огромно място в обществото.

Титаник все още е с нас или поне с всичко, което живее в бездната. И ако искате да го посетите, и имате излишни 250 000 евро, можете да го направите.

Базираната в САЩ компания за „граждански проучвания“ OceanGate в момента набира водолази за годишната си експедиция на Титаник , която стартира през май 2023 г.

„Първи по рода си“ кадри показват Титаник с удивителни детайли

Нови видеозаписи от тазгодишната експедиция улавят останките с хиляди детайли, давайки най-добрата представа за това какво очаква членовете на екипажа.

„Удивителните детайли в 8k кадрите ще помогнат на нашия екип от учени и морски археолози да характеризират по-точно разпадането на Титаник, докато заснемаме нови кадри през 2023 г. и след това“, казва президентът на OceanGate Expeditions Стоктън Ръш.

Излязоха наяве нови подробности, като например името на производителя на котвата (Noah Hingley & Sons Ltd), което преди това не можеше да се разчете на котвата отляво.

Достъпни цени и луд нощен живот: Този град е перфектен за есенна ваканция, ще се влюбите в него СНИМКИ

„Проучвам останките от десетилетия и съм извършил множество гмуркания и не мога да си спомня да съм виждал друго изображение, показващо такова ниво на детайлност“, отбелязва ветеранът от Титаник Рори Голдън.

„Вълнуващо е, че след толкова много години може би сме открили нов детайл, който не беше толкова очевиден при предишните поколения технологии за камери.“

Могъщият нос на кораба, част от корпуса му, товарното отделение, огромната котвена верига (всяка връзка тежи почти 91 кг) и срутените парапети са заснети във висока разделителна способност.

„Един от най-удивителните клипове показва един от котлите с един край, паднал на дъното на океана, когато Титаник се разпадна на две“, казва Голдън. „Забележително е, че това беше един от котлите с един край, който беше забелязан за първи път, когато останките на Титаник бяха идентифицирани през 1985 г.“

Новите кадри също ще помогнат за идентифицирането на видовете, наблюдавани на и около Титаник.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!