logo

Няма да повярвате къде пътешественичка се съблече по бански докато я дебнат опасни бандити ВИДЕО

Няма да повярвате къде пътешественичка се съблече по бански докато я дебнат опасни бандити ВИДЕО

Целият пейзаж е пленителен и приключението на Бриджет изглежда почти нереално

Безстрашна пътешественичка засне смайващи кадри, на които се вижда как тя плува в естествен басейн на едно от най-горещите места на планетата. 25-годишната Бриджет Такрей, която е част от пътуващото дуо Expedition Earth, и 33-годишният ѝ партньор Тофър Ричуайт, открили феномена в Падината Данакил – геологическо чудо в Етиопия.

Районът е пустинен, а на много места има изумителни горещи извори.

Бриджет е заснета как се е потопила по средата на огромна солена равнина.

Вижте къде живеят най-проклетите жени на света!

От кадрите (ВИЖТЕ ТУК) става ясно колко пусти и големи са солените равнини. Целият пейзаж е пленителен и приключението на Бриджет изглежда почти нереално.

„Падината Данакил е едно от най-горещите и ниски места на планетата. Басейнът е на 127 метра под морското равнище и е много, много солен“, разказва тя.

Вани с мента и обикновено орехче лекуват артрит и остеохондроза

„Мястото е още по-опасно и заради бандитите от Еритрея. Трябваше да водим охрана със себе си, както и водач, но те не можеха да говорят английски“, добавя Бриджет.

Падината Данакил е формирана от разминаването на три тектонски плочи на Африканския рог (Сомалийския полуостров). Наричат я още „люлката на човечеството“ заради откриването там на фосила от човекоподобно създание – наречено Люси, датиращо от преди 3,2 млн. години.

Вулканичният пейзаж е изпълнен със зелени и жълти серни езера и е популярно място сред туристите. За ужасните опасности, които дебнат там, вече сме ви разказвали в pochivka.blitz.bg!

 

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай