logo

Няма любов: интимният живот в Северна Корея я изключва, важна е обичта към Родината

Няма любов: интимният живот в Северна Корея я изключва, важна е обичта към Родината

Разводите са разрешени, но са изключение в КНДР

Северна Корея е била и си остава страна с високи морални стандарти, затова, за да чуят истории за процъфтяващата сексуална революция в страната, младите хора просто живеят заедно, а извънбрачно дете, родено в съседна къща просто е нещо нереалистично. Дори книги на любовно-еротична тема не съществуват в страната.

Как е любовта и бракът в тази тайнствена страна?

Не платонична, а патриотична


В Северна Корея западният модел на отношения между младите хора не е често срещан. Всички тези прегръдки под Луната, чувствените целувки в публичните и предбрачните отношения са силно осъдени от севернокорейското общество. Максимумът, който правят младите двойки, е да се държат за ръце.

За разлика от обичайното за по-голямата част от света разбиране, тук няма любов, както и ярко проявление на секса. Няма да откриете тематична литература, порнографски и други филми с интересно съдържание - всички те са неморални и извън закона, както и любовта към парите.

Основният акцент е върху любовта на човека към неговата родина и към желанието да се направи страната по-добра, докато чувствената, и романтичната страна е нещо второстепенно.

А има ли нужда от любов?


Бракът и задължителното раждане на деца са от голямо значение в живота на всеки жител на Северна Корея.

Всеки млад мъж и момиче иска да създаде семейство. В крайна сметка, тук ако човек е разведен, ако е без семейство, значи е странен, ненадежден и дори подозрителен. Въпреки това  е рядкост сред младите хора да се стремят да се оженят рано, предимно възрастта за брак варира от 25 до 30 години.

Зимна приказка! Атрактивна пловдивчанка се изкачи на 3048 метра в Тиролските Алпи (СНИМКИ)

Намирането на половинка и сватбата по любов е възможно, но рядко, защото бракът тук е по-скоро отговорност към обществото, отколкото истинско желание. Следователно всички други семейни задължения между съпрузите са от формален характер - да се изгради семейство и да се придобие потомство.

Затова не е изненадващо, че с най-голяма популярност се ползват съюзите за сватовство, които са практични и рядко предизвикват дива любов и страст между съпрузите.

При тези запознавания, преди всичко, те обръщат внимание на позицията на човека в обществото, на нивото на доходите на бъдещия съпруг и на способността му да изхранва нероденото дете и съпругата му, която обикновено получава по-малко от мъжа.

Надникнете в уникалния исторически парк, който ще отвори врати съвсем скоро край Варна (СНИМКИ)

Ако сватовстването работи и двойката е сериозна, младите хора обявяват това на своите семейства. Сватбите се провеждат по обичайния начин - официална регистрация, а след това и малки събирания със семейството.

Всеки жител на Северна Корея се отнася сериозно относно създаването на семейство и изберирането на партньор, защото в страната, въпреки че разводите са разрешени, рядко някой прибягва до тях. Бракът е монументална институция, която не трябва да бъде пренебрегвана. След развода за хората става по-трудно, ако не и невъзможно, в бъдеще да намерят друга половинка и дори да постигнат успех в професионалната сфера.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай