logo

Надникнете в уникалния исторически парк, който ще отвори врати съвсем скоро край Варна (СНИМКИ)

Надникнете в уникалния исторически парк, който ще отвори врати съвсем скоро край Варна (СНИМКИ)

Историята на човечеството е непрекъсната борба между интереси и идеи. Една отлежала идея на историческа тематика е напът да се превърне в реалност. Скоро в България ще заработи културно-исторически развлекателен и образователен парк, който ще ни връща назад в историята до 10 000 години. Той ще бъде разположен в завършения си вид на над 500 декара площ, на 33 км от град Варна.

Историческото приключение в парка ще бъде различно от традиционните форми на туризъм. Интерактивни разкази за славата на траките ще бъдат допълнени с конна езда, допир до автентични оръжия, култура и храна.

"Това, което ще покажем, са най-важните моменти на историята, които са се случили по нашите земи. Ако кажем Египет - всички се сещат за пирамидите, ако кажем Париж - всички се сещат за Айфеловата кула. Всяка държава я асоциираме с нещо. В България има няколко символа, които са световни", обясни пред „България он еър“ инициаторът на идеята Ивелин Михайлов.

Този музей в Палермо не е за слабонервни, бременни и деца (СТРАШНИ СНИМКИ)

Исторически парк е проект за представяне на уникални културно-исторически ценности от световна значимост. Блясъкът и величието на отминали общества и цивилизации, събрани на едно място по достъпен за посетителите начин. Съчетание на знанието и културата, на полезното с приятното, на учението с отдиха.

На място ще бъде пресъздадено развитието ѝ, случило се по нашите земи от епохата на халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство.

Тематични занаятчийски курсове, исторически представления и филми, обучения в древни бойни и битови умения, конна езда, теоритични семинари, изложби и точни възстановки на обекти, предмети и начин на живот от миналото ще бъдат представени в петте исторически епохи на разположение на посетителите.

Наред с тях са предвидени и традиционни места за отдих и хранене с ястия по автентични рецепти от антични времена, приготвяни само с натурални български продукти.

И Япония го направи! Въведе данък за всички туристи, който ще се плаща, когато...

Атракционът се изгражда поетапно като се планира целият обект, в пълна функционалност, да бъде завършен през 2022 година, като в момента тече изграждането на първата фаза - халколит, неолит и траки и зона за почивка с езера, която ще приключи през пролетта на 2019 г., когато паркът ще отвори официално врати за посетители.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай