logo

Опитен пилот обясни забраната за използване на лаптопи на борда на самолета

Опитен пилот обясни забраната за използване на лаптопи на борда на самолета

Предполага се, че голямото електронно оборудване може да се превърне в пречка при спешна евакуация от самолета

Опитен пилот и консултант по безопасност обясни защо е забранено използването на лаптопи на борда на самолета, въпреки че пътниците могат свободно да използват телефони.

Бандит души туристка на топ европейски курорт ВИДЕО
 

Според пилота Джон Нанс правилата за електрониката първоначално са възникнали поради страх от радиосмущения, но с течение на времето тази заплаха е значително смекчена. Към днешна дата забраната за използване на лаптопи засяга само физическата безопасност на пътниците.

Предполага се, че голямото електронно оборудване може да се превърне в пречка при спешна евакуация от самолета.

„На първо място, трябва да се отървете от бъркотията до седалките и да махнете лаптопите от пътя, защото в случай на спешност ще трябва бързо да ги поставите някъде. Трудно е, ако се опитвате да излезете от самолет за 90 секунди“, обясни Ненс и добави, че зарядните устройства също могат да бъдат пречка за бягство.

Мъртво пиян пътник души стюардеса, ето какво му се случи

Пилотът обясни и опасностите от литиево-йонните батерии, които се използват в повечето големи джаджи. Според Ненс те могат да се запалят, така че оставянето им в багажното отделение строго не се препоръчва. Много по-лесно е да потушите пожар и да сведете до минимум щетите в кабината, докато в багажното отделение проблемът дори няма да бъде забелязан.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай