logo

Приключенията на италианеца, заспал върху надуваем дюшек в морето

Приключенията на италианеца, заспал върху надуваем дюшек в морето

В издирвателната операция, която траела 9 часа, били задействани четири катера и един хеликоптер от бреговата охрана на Италия

28-годишният Луиджи Вацана от град Шилла на крайбрежието на Калабрия отишъл на плаж заедно с приятели.

Около пет часа следобед той влязъл в морето с надуваем дюшек и изчезнал. Минали няколко часа, но не се връщал. Тогава, разтревожени, приятелите му започнали да го търсят с помощта на местните спасителни служби. 

В издирвателната операция, която траела 9 часа, били задействани четири катера и един хеликоптер от бреговата охрана на Италия. 

Библейско чудо на корейски остров - морето се разтваря пред хората (СНИМКИ)

Младият човек бил намерен чак край бреговете на Сицилия. Оказало се, че течението го отнесло на разстояние от около 10 километра. 

След като бил спасен, Луиджи разказал за перипетиите си. Унесен от вълните в морето и слънцето, той заспал. Когато се събудил, осъзнал, че се намира далече от брега. Най-лошото било, че дюшекът му започнал да изпуска въздух.

Изпаднал в ужас, че ще се удави, той скочил във водата и се опитвал да се задържи, хванат здраво за надуваемия дюшек. Така прекарал часове в пълна агония. Той бил намерен късно през нощта.

Фотограф отиде в едно от най-опасните места в Европа и видя красотата в мизерията

Спасителите му го закарали обратно при приятелите и родителите, които вече не вярвали, че ще го видят жив. 

Някои италиански медии се съмняват в достоверността на тази история. По техни данни между Месина и Шилла има много лодки и все някой би забелязал бедстващия мъж. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай