logo

Скритите съкровища на Полша, за които туристите не са чували

Скритите съкровища на Полша, за които туристите не са чували

Ако решите да пътувате до там, ще имате страхотни преживявания

Когато планират пътуване до Полша, повечето туристи искат да посетят най-известните градове като Краков, Варшава или Вроцлав. А там има още толкова много какво да се види.

Полша е в топ 10 на най-големите страни в Европа. Тя има много какво да покаже на всекиго. Ако решите да пътувате до там, ще имате страхотни преживявания.

Но да откриете скритите съкровища на страната не е лесно. А има прекрасни места, които не фигурират в туристическите пътеводители и още не са добре познати на туристите, което е просто чудесно.

Нова Хута – комунистическата утопия, открила капитализма

Вижте няколко красиви и почти непознати за пътешествениците места в Полша.

Гората с кривите дървета

Гората с кривите дървета се счита за най-мистериозното място в Полша. Никой не знае защо дърветата, растящи в гората на Нове Чарнаво, са толкова странни. Всички имат С-образна форма. Някои смятат, че това е човешко дело, а други – че е паранормално явление, пише travelpolandtours.com.

Гижицко

Гижицко е малък град в Северна Полша, за който малцина са чували. А тези, които спират там случайно, с изненада откриват, че има гора, крепост и чудесни хотели.

Всъщност това е курортен град, популярен сред местните хора. Мястото е много красиво с гледки към езерото, с гората и крепостта Бойен.

Беловежка гора

Беловежката гора не само е истинско скрито съкровище на Полша, но и едно от най-непокътнатите места в странта. По-различно е от всички останали места в Полша.

В Беловежката гора живее най-големият сухоземен бозайник в Европа – европейският бизон. Трудно е да ги видите на свобода, но можете да посетите животинския парк и да видите отблизо колко са красиви. Там има и други животни като вълци, елени, глигани и много други.

Беловежката гора е едно от най-красивите места в Полша и винаги е била защитена територия. Стотици години тук са ловували крале.

Лодз

Разположен в средата на страната, Лодз – един от най-големите градове на Полша, преживява разцвет в последните десетина години. През 2009 г. е създаден проектът Галерия градски форми, чиято мисия е да насити градския пейзаж с модерно изкуство и да подобри неговия образ.

Ако се разходите по улиците му, ще се натъкнете на великолепни големи графити на някой от най-известните международни улични творци като Етам Кру, Бордало II, Едуардо Кобра, Ариз и много други.

Минералните бани в Унейов

Унейов е едно чудесно място близо до Лодз. Това градче на един час с кола от града е известно с най-доброто СПА в Полша. Идеално е за релакс и разпускане.

Люблин

Ако търсите къде да си направите градска екскурзия, Люблин е една от най-евтините опции. Старият град е не по-малко очарователен и живописен от тези в Краков или Гданск.

Тесните улички, осеяни с цветни търговски къщи, показват богатата история на града. Истинско удоволствие е да се разхождаш тук. Опознаването му отнема поне ден-два. Освен стария град, има няколко красиви църкви и интересни музеи. Една от най-хубавите разходки е до крепостния хълм, откъде се разкрива приказна гледка към града.

Ако имате желание да се потопите в най-мрачната част от историята, в близост се намира концентрационният лагер „Майданек“ и държавният музей Майданек, където някога е имала голяма и просперираща еврейска общност. До Майданек се стига с градски транспорт. Това е първият освободен концлагер и най-добре запазеният такъв, който съществува и днес.

Замошк

Замошк е наричан „полската перла на Ренесанса“. Има един от най-красивите стари градове, които сте виждали. Намира се в Южна Полша, на час и половина с кола от Люблин.

Залипие

Това малко село е вероятно най-качваното в Инстаграм място в Полша. Известно е със своите цветникъщи, изрисувани с цветя. Намира се на час и половина с кола от Краков.

Замъкът Ланцут

Няма по-добра дестинация за еднодневна екскурзия от Краков от Ланцут. Намира се на час и половина с кола от града. Полша има много малки градчета, но без съмнение това е най-крсивото.

9 неща, които не бива да правите, докато сте в Полша

Трудно е човек да не се влюби в Ланцут. Там се намира един от най-красивите замъци в света. Ако имате време, посетете и съседния Ржешов.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай