logo

Сръбската Кападокия - нова атракция привлича хиляди като магнит ВИДЕО

Сръбската Кападокия - нова атракция привлича хиляди като магнит ВИДЕО

Тази туристическа атракция е достъпна от началото на юни и вече много граждани и туристи имаха възможността да се пробват в летене с балон

Войводина е един от най-красивите региони в съседна Сърбия. Просторна равнина, съхранена природа, но и добри домакини. 

Традицията гласи, че хората от Войводина са най-добрите домакини, но вече има специален повод да я посетите и да се уверите сами. Инджия, град близо до Нови Сад, предостави нова туристическа атракция за всички любители на приключенията. Говорим за сръбската Кападокия или по-скоро за уникалното изживяване от летенето с балон, съобщава journal.rs.

10 факта за Сърбия, на които трудно ще повярвате


Ако някога сте имали възможност да летите с балон, вероятно можете да опишете това изживяване като уникално и вълнуващо. Това определено е един от онези моменти, които наистина се помнят цял ​​живот. Най-популярната атракция за летене с балон с горещ въздух в света е Кападокия, която е едно от най-красивите туристически преживявания, които Турция може да предложи.

Голям брой туристи посещават това място година след година, за да усетят небето, пълно с различни цветни балони и уникалната гледка, която само те могат да предложат. Туристическата организация на Нови Сад обаче е решила да предостави още едно турско преживяване след турския хамам, който се радва на голяма популярност в този град.


Тази туристическа атракция е достъпна от началото на юни и вече много граждани и туристи имаха възможността да се пробват в летене с балон. В момента полетите се провеждат над Крчединска ада, която е надарена с безкрайна равнина и богата природа. Има общо пет по-малки балона, които побират четирима души, и два големи с капацитет до двадесет души. Полетът достига височина до 70 метра над земята за 10 минути, а полетите се организират всеки ден през сезона. Така през делничните дни ще имате възможност да излитате рано вечер, а през почивните дни сутрин.

(Снимки: Turistička organizacija Inđija)


Както съобщиха от туристическата организация Inđija, тази форма на забавление тепърва ще се развива. В предстоящия сезон се планира изграждането на туристически център и кей, а скоро ще има и туристически водачи, които ще имат задачата да ви преведат през целия комплекс и да споделят интересни факти за тази част на Войводина.

В Кападокия сякаш сте попаднали в някаква вълшебна „друга Турция“

Тъй като този район е популярен с чистокръвните коне и конюшните, туристическият комплекс ще бъде обогатен с дейности по езда, както и с училища по езда за най-малките. Всичко това можете да намерите на час от Белград. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай