Страшна напаст превзе един от най-посещаваните европейски градове

Страшна напаст превзе един от най-посещаваните европейски градове

Истинско нашествие от плъхове е настанало в Чехия, съобщават местните медии. Градовете в цялата страна са пълни с гнусните гризачи. 

Навсякъде е започнала спешна процедура по тяхното унищожаване. Местните власти признават, че борбата с тях е много трудна, защото плъховете се размножават много бързо, а и топлата дима допълнително подпомага популацията им. Само в Прага плъховете са вече милиони. 

Туристка разказа защо тези три ястия в Чехия са толкова вкусни и няма начин да не ги опитате

Очаква се кметството в чешката столица да изхарчи значителна сума за унищожаването на гризачите. 

Според ужасяващата статистика на един жител на столицата се падат по четири, пет плъха. Служители от санитарните инспекции признават, че ситуацията е изключително сложна и не знаят дали ще могат въобще да се справят с проблема. 

За унищожаване на плъховете те използват специална храна с отрова, за един канал изразходват около килограм.

Скандал в Южна Корея! Нещо много гнусно и подло се случи на стотици гости в хотели в цялата страна (ВИДЕО)

"Работим всеки ден и след една седмица се връщаме и установяваме, че броят на плъховете отново е същият, вероятно ще се наложи удвояване на служителите, които действат по тази криза", признава пред местните медии служител на санитарна служба.

Според Збинек Боублитк, говорител на Хигиенната служба на Прага, популацията тази година е изключително висока. "Само един плъх ражда годишно около 70 малки, те се множат и скоро този проблем може да направи проблем и с туризма", признава той.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай