logo

Сядането на чуждо място в самолета е опасно за живота

Сядането на чуждо място в самолета е опасно за живота

Служителка на American Airlines предупреди пътниците никога да не опитват да се прехвърлят от мястото си на друго безплатно

Стюардесата на American Airlines Серенити Хейли разкри неочевидната причина, поради която е опасно да сменяте местата в самолет без предварително да предупредите членовете на екипажа.

Сексизъм и йерархия: Стюардеса на частна яхта се оплака от работата си

Тя разкри това във видео, което сподели в личния си акаунт в TikTok.

И така, служителката на American Airlines предупреди пътниците никога да не опитват да се прехвърлят от мястото си на друго безплатно.

По думите й преди излитане се извършват задължителни процедури по претегляне и балансиране - така членовете на екипажа са убедени, че лайнерът е готов за излитане.

„Когато сменяте мястото си, можете да промените текущия баланс на самолета, така че за всеки случай винаги питайте дали това може да се направи“, добави Хейли.

Топ 5 на най-натоварените летища в Европа

Някои потребители на мрежата бяха объркани от видеото. В коментарите стюардесата обясни, че по време на полета пътниците могат да ходят пеша – това не се отразява на баланса на самолета, но по време на излитане всеки трябва да е на местата си.

Освен това стюардесите могат да помолят туристите да сменят местата си, но най-често вместо да се преместят в по-удобна класа, се предлагат други безплатни места.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай