Това е най-голямото хранилище на тайни в света и още никой не е разгадал мистериите му

Това е най-голямото хранилище на тайни в света и още никой не е разгадал мистериите му

Най-голямото хранилище на тайни на света е секретният архив на Ватикана. Това е огромна библиотека, чиято обща площ е 85 квадратни километра! Историята на този секретен архив датира още от четвърти век.

И да, в общата библиотека на Ватикана може да попадне всеки, който поиска. Тя е отворена за туристи, а цената за посещението й е 16 евро. Но в засекретените архиви могат да попаднат само просветените.

Затвореното хранилище е отделено от общата библиотека още през 1610 година. Създадено е от папа Павел V. Тази уникална колекция от исторически документи е успяла да оцелее от средновековието до наши дни. 

2 в 1: Как можем да посетим два аткрактивни града в рамките на едно пътешествие в Европа

Там могат да бъдат открити писма на известни художници и музиканти като Бернини, Моцарт и Микеланджело.

Има и невероятно интересни документи за съдебни дела, свързани с борбата над тогавашните инакомислещи като Галилео Галилей. Има дори 30-метров свитък от съдебния процес на Тамплиерите.

В засекретената колекция е събрана и окултна литература, нещо повече - от 85-те км книги 5 от тях са именно на окултна тематика.

Празник за окото: Изумителни коледни украси от целия свят! (ГАЛЕРИЯ)

Ватикана потвърждава официално наличието на този секретен архив и отворя достъпа до него само до ограничен брой посетители. Сред тях са учени, историци и теолози. На официалния сайт на библиотеката може да бъде открит списък на документите, които ще ви трябват, ако искате да посетите точно този засекретен архив./pochivka.blitz.bg.


 

Коментирай