logo

Празник за окото: Изумителни коледни украси от целия свят! (ГАЛЕРИЯ)

Празник за окото: Изумителни коледни украси от целия свят! (ГАЛЕРИЯ)

Семействата, градовете и селата обожават да слагат играчки, лампички, гирлянди, фигурки и какво ли още не за Коледа. Това си е цял ритуал и тези предмети, независимо дали имат религиозно или лично значение, са познати по цял свят и носят настроените на празника. Но чудили ли сте се някога каква е коледната украса на хората от другите краища на света?

Оказва се, че ослепителните светлини, сцените от Рождество и изображенията на Дядо Коледа са широко разпространени в Северна и Южна Америка, Европа, Азия и дори Африка.

Любопитното е, че местните традиции и обичаи намират мястото си сред коледната украса, която се поставя на посещаваните от туристите места.

В град във Филипините, например, обичат да украсяват с гигантски цветни въртящи се фенери, наречени „парол“. В Швеция можете да видите местен лос украсен с лампички.

Дойде времето на коледните базари – ето кои са най-красивите в Европа

В САЩ всички възможни регионални особености са вплетени в празничните декорации, като например инсталациите на тема уестърн в Ню Мексико.

А знаете ли, че Коледа се празнува от милиони хора на места като Индия, Кения и Египет? Празникът се отбелязва не само в домовете им, но също по паркове, площади и дори автобуси от градския транспорт, които са украсени с коледни орнаменти.

Вижте в следващите снимки как изглежда Коледа по света!

Сао Пауло, Бразилия

Кали, Колумбия

Копенхаген, Дания

Кайро, Египет

Валшлебен, Германия

Солун, Гърция

Мумбай, Индия

Найроби, Кения

Мексико Сити, Мексико

Оукланд, Нова Зеландия

Мандалуйонг, Филипини

 

 

Мистерии и тайни витаят около светилището Бегликташ! Седнете на каменния трон, за да почувствате нещо удивително (СНИМКИ)

Сан Фернандо, Филипини

Москва, Русия

Стокхолм, Швеция

Венис, Флорида, САЩ

Ашвил, Северна Каролина, САЩ

Санта Фе, Ню Мексико, САЩ

Лондон, Великобритания

Ватикана

 

Коментирай