Това е най-приказното коледно градче в цяла Европа ВИДЕО

Това е най-приказното коледно градче в цяла Европа ВИДЕО

Построен през Средновековието като малко укрепено селище, той е бил в продължение на много векове първо графство, а след това независимо княжество

Предколедно в източната част на Франция и тази година откриха базара в малката община Монбелиар. Той е определян като един от най-красивите в Европа.

Причината е качеството на продуктите в съчетание с усета за естетика на майстори и занаятчии.

Най-добрите шопинг дестинации за Черен петък и Коледа

Базарът е под знака "Произведено във Франция" и традиционно привлича туристи отдалеч.


Освен на предлаганите изделия, те могат да се насладят и на изобилието от вкусни изкушения с греяно вино и наливна бира.

Монбелиар е град, разположен във Франш-Конте близо до границата с Швейцария и недалеч от Южен Елзас. Построен през Средновековието като малко укрепено селище, той е бил в продължение на много векове първо графство, а след това независимо княжество.

Градът поддържа интересни стари сгради като замъка на херцозите на Вюртемберг (Château de Montbéliard), датиращ от 10-ти век и разширен и реконструиран няколко пъти между 17-ти и 18-ти век, в който днес се помещава интересен музей на изкуството и историята на Монбелиард, където са изложени и типичните мебели в стил „Монбелиард“ или протестантски стил, развил се между 14-ти и 18-ти век.

Историческият център е съсредоточен върху красивия площад Сен Мартен, над който се издигат най-интересните исторически сгради на Монбелиар. По време на коледния период коледният пазар на Монбелиар се провежда точно на централния площад Сен Мартен, което е най-популярното събитие на коледните празници в този град във Франш-Конте.

Коледен пазар в Монбелиар (Marché de Noël) oбикновено се формира от малко коледно селище от дървени колиби със 140 занаятчии, които отварят сергиите си за радост на посетителите. Пазарът се провежда в историческия център на града, в подножието на най-старата лютеранска църква във Франция, храмът "Сен Мартен". Ще намерите гастрономически щандове, където можете да опитате вкусни местни храни или да си купите вълнени пуловери и шапки, както и много коледни артикули.

Чука по вратите да проси пари: Дядо Коледа в тази страна ще ви шокира ВИДЕО

Коледната програма на Montbéliard (Les Lumières de Noël) обикновено включва фолклорни представления, забавления за деца, включително малко влакче, което пътува по улиците на центъра, понита, мини-зоологическа градина, разходки с карета с Дядо Коледа.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

SANTA

SANTA 03.12.2023 16:10

mnogo interesno. Nikyde drugade go nqma