logo

Това село близо до Доха има само един магазин и е по-добре да си тръгнете преди залез

Това село близо до Доха има само един магазин и е по-добре да си тръгнете преди залез

Дори само пътуването до това необичайно място си е сериозно изпитание

На около час и половина път с кола от Доха ще бъдете посрещнати от филмовата локация насред пустинята на полуостров Зекрит. Това е буквално Film City - изкуствено село, построено за филми. То е достоверно копие на бедуинско селище, което е напълно изоставено и доста страховито.

Горивото евтино, но иначе скъпотия - ето какво трябва да знаете за Катар

Дори само пътуването до това необичайно място си е сериозно изпитание. Остри скали, пустинен пясък и дюни ще ви съпътстват определено време, след което ще отстъпят място на пясъчни скали и и интересни образувания, докато не зърнете призрачното село на Катар. Наблизо почти няма хора и коли, което засилва мистичния ефект.

Film City е построен за снимките на арабския телевизионен сериал Eyaal Al Theeb (Синовете на вълка), който разказва за битката на две арабски племена. Едно от интересните неща, които можете да видите, е каменна колона във формата на гъба.

Film City не привлича много посетители, така че не е претъпкан и най-доброто време за посещение е преди да се стъмни. Препоръчително е да тръгнете обратно към Доха поне час и половина преди залез слънце, за да избегнете шофиране по лош път в тъмното. Централният вход не е отворена, влиза се отстрани. Ограденият град е малък, но все пак има главна порта и градски стени с наблюдателни кули отпред, пише punkufer.

Докато сте на полуостров Зекрит можете да се насладите на очарователните му пейзажи: солени равнини, плата и красиви гледки към синия залив. Ако решите да предприемете такова пътуване, носете достатъчно вода, като е полезно да знаете, че в малко магазинче в града се продават чипс, вода и сок, което е добре да знаете, ако ожаднеете.

Сняг насред пустиня и още 5 чудеса на ОАЕ, които трябва да видите СНИМКИ

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай