logo

Три места по-страшни от Бермудския триъгълник

Три места по-страшни от Бермудския триъгълник

На планетата има много тайнствени и зловещи територии

За дълго време, Бермудския триъгълник в Атлантическия океан е смятан за най-мистериозното и опасно място на земята. Разбира се, защото на това място много кораби и хора са изчезнали.

Въпреки това, сега на земята има и други територии, които вдъхват ужас не само в жителите, но и в учените. В края на краищата, дори и с развитието на технологиите, техните тайни не могат да бъдат разкрити.


Аокигахара

Този район в подножието на планината Фуджи е по-известен като "гората на самоубийците". За една година, 105 тела са били намерени в Аокигахара. Мнозина вярват, че гората се е превърнала в атракция за самоубийства след публикуването на книгата Kuroi Jukai, която каза, че това място е идеално за извършване на самоубийство.

Няма да повярвате къде пътешественичка се съблече по бански докато я дебнат опасни бандити ВИДЕО

Други вярват, че хората, които идват тук са нямали намерение да кажат сбогом на живота. За това решение те са били тласнати от самата гора. В допълнение, има една теория, че преди векове Аокигахара е било място, където хората са водели своите възрастни роднини да умрат мирно сами, заради това, в гората има такава зловеща енергия. 


Овертонският мост

На пръв поглед това е доста симпатичен мост в средата на Шотландия, но той всъщност отдавна е смятан за демоничен. Факт е, че от него редовно скачат и се пребиват до смърт стотици кучета. Това се случва веднъж годишно - за 50 години 50 кучета са умрели.

Също така е интересно, че всички те скачат от определена точка на моста. Според някои истории, кучетата, които успяли да оцелеят, се върнали на моста и скочили от него отново. Учените смятат, че кучетата са развълнувани от миризмата на норка на дъното, но местните казват, че в близост до моста никога не е имало други животни, с изключение на кучета.


Езерото на скелетите

Когато войниците открили това езеро в Индия по време на Втората световна война, те открили повече от 200 човешки скелета на дъното му. Отначало се вярвало, че водемът е бил превърнат в масов гроб по време на отстъплението на японските войски, но по-късно станало ясно, че скелетите са погребани в езерото преди 850-та година от нашата ера.

Плато с размерите на Великобритания - къде другаде, освен в Сибир?

В допълнение, много от тях са имали кръгла дупка в черепа, което е накарало някои изследователи да вярват, че починалите са участвали в жертвоприношение. Въпреки това, най-логичната  версия казва нещо друго: скелетите в езерото-това е само група от поклонници, убити от градушка. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай