logo

Турист направи тайни СНИМКИ в супермаркет в Северна Корея и показа невероятни неща

Турист направи тайни СНИМКИ в супермаркет в Северна Корея и показа невероятни неща

Луи Витон, развалени яйца, чипс с аромат на борш и салата Оливие: какво друго се продава в единствения супермаркет на Пхенян?

Тъй като се оказва, че супермаркетът в Пхенян не е фалшив, а истински, ще ви покажа, че можете да си купите в него изложените неща, макар и асортиментът изобщо не е като в другите подобни магазини, пише руски блогър, подписващ се като Travel Maniac...

Уникален разказ на български турист, успял да посети храма на Рая и Ада в тайландската джунгла (СНИМКИ 18+)

Вярно е, че се наложи видеото да се заснеме тайно, защото правенето на снимки беше строго забранено и, ако те хванат, ще ти вземат телефона. Но това кога ми е пречело?


Събрах тук най-интересните и необичайни продукти от рафтовете.

Като цяло, единственият супермаркет в Пхенян не може да се нарече огромен. Външно той може да изглежда така, но търговският етаж е като среден магазин, според представите по останалия свят.

И половината от рафтовете на този огромен, според местните стандарти, магазин заемат ... закуски: някои чипове, бисквити, кифли, странно непонятни пръстени, топки и пръчки. Естествено, всички в ярка, крещяща "купи ме!" опаковка.

Трикът с билетите, който авиокомпаниите мразят


От най-странните закуски: кекс, пълнен с киви, банан и домати.


И също така други бонбони с пълнеж от чери-домат. Нарекох тези чипсове "с вкус на борш", но как иначе? Пипер, чесън, магданоз, карфиол, кимчи и репичка - какво е това, ако не и борш?


Изненадващо, но сред местните севернокорейски опаковки можете да намерите самотни скупчени стоки на световни марки - Sniker, Dove, Milka. Те обаче струват колкото самолет.


Разбира се, тук има повече стоки от първа необходимост. Имам предвид нормална храна.


Захар, елда, овесена каша, просо ...

Мистериозните кръгове на страховитата пустиня Гоби (СНИМКИ)


Колбасите задължително трябва да бъдат в супер ярка опаковка.


Гнили яйца в опаковка от 6 броя. Деликатес, между другото!


Месото се продава изключително в тази форма. Няма вакуумно опаковано хладилно като нашето. Няма и птици, нито говеждо месо, единствено доста мазно свинско.


Слънчогледовото олио се продава в огромни бутилки, малките - само като маркетингов бонус, няма такива бутилки по рафтовете. Това се обяснява с факта, че корейците почти винаги готвят храна в големи количества олио, така че литровите опаковки не са търсени.


Рафтове с готови храни: нещо пържено на фритюрник, кнедли, салати.


Много пържено и пържено, винаги се слага поне литър олио.


Готова салата Оливие. Оказва се, че това е популярна салата в Северна Корея (спомен за приятелството на СССР и КНДР).


Плодове и зеленчуци. Изборът е много беден, дори бях изненадан. Очаквах да видя много повече от всички зеленчуци, зеле, картофи, лук и други зарзавати, но липсват.


Алкохолна напитка. Тук можете да си купите и водка за 22 рубли ( 0,57 лева!!!) за половин литър в пластмасова бутилка.


Точно между пакетите с бисквити и чипс, огромни палети от тоалетна хартия. Изглежда, че това е единственото място в КНДР, където можете да я закупите: туроператорът дори предупреждава, че с голяма вероятност няма да има тоалетна хартия в хотелите и препоръчва да си вземете със себе си в багажа.


Не по-малко интересно е в секциите с дрехи и стоки за бита. За съжаление за качеството на някои снимки, те трябваше да се правят по телефона в тайна, защото продавачите много внимателно наблюдаваха никой да не снима нищо

Това е супер луксозен бутиков отдел. Най-скъпите и модерни дрехи: якето без яка, като на водача на нацията, скъпи чанти, портфейли, колани, вериги (!!!), обувки.


Същото, но женският отдел. Чанта "Louis Vuitton" Едно евтино изглеждащо яке изглежда просто прекрасно. То струва малко повече от 26 лева, така че определено е истинско, а не фалшиво.


Модни маратонки. Никога не съм виждал такива по улиците.


Костюми с красиви обърнати лога на известни марки.


Красиви и стилни женски обувки.


Електроника в супермаркета. Пералните машини, както и хладилниците, са знак за голямо богатство в Северна Корея.

И това е моментът, в който трябваше да спра да снимам, защото след част от секундата момичето продавач грабна телефона ми и го подаде на водачите, за да не снимам красивите севернокорейски продукти...

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай