logo

Уникален разказ на български турист, успял да посети храма на Рая и Ада в тайландската джунгла (СНИМКИ 18+)

Уникален разказ на български турист, успял да посети храма на Рая и Ада в тайландската джунгла (СНИМКИ 18+)

Скулптури, невиждани никъде другаде по света, могат да бъдат видени в Храма на Ада и Рая (Wang Saen Suk Hell) близо до Патая в Тайланд, но не очаквахме да ги видим дълбоко в джунглата на малкия остров Ко Мак в архипелага Ко Чанг в Сиамския залив, пишат наши туристи, посетили екзотичната азиатска страна.

Сийланд - най-малката държава в света с население едва десет души! (СНИМКИ)

Намерихме това място съвсем случайно, проучвайки острова пеша. Струваше ни се, че мястото очевидно не е за туристи, а е построено, както казват ,за душата, разказват те.

Мистериозните кръгове на страховитата пустиня Гоби (СНИМКИ)

И всичко това ни се появи, благодарение на бурното въображение и умелите ръце на местен майстор. И изглежда, че самият той не е бил беден човек, тъй като за творбите му на острова му е бил необходим доста цимент.

Това е неговата къща, можете да я посетите свободно и напълно безплатно. На първата снимка, до "момичето" вдясно, в комбинация, има и информационна табела, на която можете да прочетете всичко за този парк. Но за съжаление, само на тайски.

Както научихме по-късно, самият скулптор вече е починал. Сега там живее човек, който се грижи за парка. Разбира се, да се нарече това парк може да е малко преувеличено, той е малък. Според пазача, някои туристи идват на остров Кох Мак, специално за него.

Български туристи никога няма да забравят това, което преживяха в СПА-хотел (СНИМКИ)

И все пак остава странно чувство след посещението на това място. Някак си започваш да изпитваш съжаление за скулптора, може би е бил много самотен, обграден от каменните си наложници.

Навярно собственикът на тази къща си е представял така своя рай и го е възпроизвел приживе.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай