logo

Туристка посети Тунис и Египет и избра по-добрата дестинация

Туристка посети Тунис и Египет и избра по-добрата дестинация

Pазходите за обиколки и до двата курорта били приблизително еднакви

Руска туристка отиде на почивка в Египет и Тунис и избра по-добрата държава за почивка. Тя разказа за плюсовете и минусите на всеки курорт.

Както призна жената, разходите за обиколки и до двата курорта били приблизително еднакви. Двама души дали общо около 120 хиляди рубли (2800 лева) за десет дни.

Важно за пътуващите за Египет: Въведоха ново правило за влизане в страната

Въпреки това тя трябвало да лети до Тунис с товарно-пътнически полет и до Египет - с редовен, но след това жената имаше 6-часово пътуване от Кайро до морето, което, по нейните думи, „не е за хора със слаби сърца и още по-малко за туристи с деца".

Пътешественичката отбеляза, че в Тунис е доволна от "невероятната" просторна стая, храната в хотела, "атмосферата на комфорт" и липсата на туристи. Тя посочи занемарения плаж и мръсното море, пълно с водорасли, като основен недостатък на курорта. „Червено море не е сравнимо със Средиземно море, дори наполовина“, добави тя.

Въпреки това рускинята отдаде предпочитанието си на Египет. Туристката обясни, че поради по-голямото натоварване организацията за отдих там е "с порядък по-висока", включително по-широк избор от развлечения извън хотела.

Невероятна находка: Над 110 гробници бяха открити в Египет

"Въпреки че винаги съм обичал Тунис повече, Египет очевидно печели!" - заключи авторката.

По-рано през юни рускиня изброи най-популярните начини за измама на туристи в Тунис и Египет. На първо място, момичето отбеляза, че в различните страни видовете измами са различни - ако турците са просто „хитри“, то арабите „ще ви измамят без да им мигне окото".

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

insightevents

insightevents 23.06.2021 10:28

агенция за организиране на събития https://travel.insight-events.bg/