logo

В Будистки храм в Япония пазят кукла, на която от 100 години й растат истински коси

В Будистки храм в Япония пазят кукла, на която от 100 години й растат истински коси

Странностите започнали, когато детето, на което била подарена, починало внезапно

Учените не могат да си обяснят необикновеното явление, което става с куклата Окику. Тя получава името си от своята последна собственичка - малко момиченце. 

Необикновеното е това, че на куклата, която е направена преди повече от сто години, й растат коси, които експертите определят като истински. 

Жените - Якудза трябва да търпят нищета и унижения и да са винаги в сянката на съпруга си

Момиченцето, което също се казвало Окику, живеело през 1918 година. То получило куклата от по-големия си брат. Окику толкова заобичала играчката, че я кръстила на себе си и на практика не я изпускала от ръцете си. 

Куклата сякаш си била съвсем обикновена, по онова време майсторите на играчки ги правели с истински коси. 

Всичко започнало след смъртта на момиченцето. 

Странностите започнали, когато детето починало внезапно. Тогава родителите му забелязали, че косата на куклата започнала да расте. 

Когато се убедили, че това е истина и не си внушават, решили да й направят олтар. Щом косата на куклата стигнали почти до коленете - самата Окику имала толкова дълга коса приживе, тя спряла да расте. 

Обърканите родители решили, че в куклата се е вселила душата на дъщеря им и започнали периодично да я подстригват, но косата продължавала да расте. 

Повече от странно и доста зловещо. Почти всички жители на това село са... кукли

След известно време японското семейство решило да се премести в друг град и отнесли куклата в будистки храм, където тя се намира и до днес. Оттогава монасите се грижат за куклата, подстригват я и решат косата й. 

Учените не се решават да се намесят в това невероятно явление, за да не нарушат спокойствието на покойната Окику, а също и атмосферата на храма. Факт е, обаче, че той се е превърнал в туристическа атракция именно заради странната, мистериозна кукла. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай