logo

В тези страни е по-добре жените да не излизат сами

В тези страни е по-добре жените да не излизат сами

Много хора обичат да пътуват, списъкът на популярните туристически страни е доста дълъг. Въпреки това все още има редица държави в света, където е по-добре за момичетата да не ходят сами по улиците на градовете и селата. Това се отнася и за туристите, и за местните жители.

Практиката показва, че така наречените държави от третия свят понякога са опасни места за самотни момичета и жени. В тях представители на красивата половина на човечеството често стават обекти на сексуален тормоз или банален грабеж.

В Хондурас, оглавяващ първото място в списъка на страните с най-високо ниво на престъпност в света, едно момиче може да бъде обект на сексуален тормоз или насилие, тъй като господството на мъжете в страната се счита за норма.

В този исторически СПА център ще ви пуснат, само ако сте чисто голи

Уличните грабежи и сексуалната злоупотреба в Кения също почти се считат за норма. Там членове на терористични групи могат да отвлекат човек с цел да го продадат в робство или да получат откуп. Отвлечените момичета и млади жени рискуват сексуално робство. Дори туристическите райони, които преди това са били безопасни, не се считат за такива днес.

Бразилия, с изключително високата си престъпност, също е опасна за самотни туристки и местни момичета, а дори най-евтините бижута могат да бъдат причина за грабеж. Престъпниците могат просто да свалят веригата и пръстените, но обеците могат да се изтръгнат от ушите, разкъсвайки ги.

Англичани почиват за смешни пари на Слънчев бряг това лято

Ако една жена в Мароко седи сама, например в кафене, тогава това се възприема от мъжете като покана да се присъединят към нея. И това може вече да доведе до по-нататъшен сексуален тормоз. Освен това лесно може да бъде ограбена или под претекст, че предлагат помощ,  жената, особено туристка, може да бъде примамена на уединено място и изнасилена.

Но дори в доста проспериращи страни като Обединените Арабски Емирства, Саудитска Арабия или дори Япония, представителките на по-слабия пол, ако се движат самостоятелно, може да очакват цяла поредица от проблеми.

На обществени места в Саудитска Арабия, нито една жена, дори чужденка, не може да се появи без мъж. Специализираната саудитска морална полиция следи за приличните дрехи на жените.

В ОАЕ, всяка самотна жена автоматично ще се възприеме като блудница. Дори един нормален разговор на улицата с таксиметров шофьор или минувач ще се счита за флирт.

Туристките в Япония, заедно с местните хора, са изложени на риск да станат обект на неприлични действия на обществено място! Момичетата могат да бъдат докосвани за интимните места или просто да бъдат принудени да правят секс. Жените с европейска външност се считат за много екзотични и затова, като вървят сами, още повече рискуват да бъдат нападнати./pochivka.blitz.bg

Коментирай