logo

Вижте кои са петте най-опасни града на планетата

Вижте кои са петте най-опасни града на планетата

Тук не е място за туристи. По принцип неприятности могат да се случат навсякъде, дори и в най-спокойната страна, но има градове, където не е никак препоръчително да стъпвате. Ето петте най-опасни града на планетата:

Градът, който всеки момент може да се разпадне върху главата ви

1. Богота, Колумбия

Столицата и най-големият град на Колумбия е начело в списъка благодарение на откачения брой наркодилъри и престъпни групи. Склоновете на планините са осеяни с бедняшки квартали и фавели. Във всяка от тях действат свои собствени правила и порядки, които са фундаментално различни от законите, приети от колумбийското правителство. Автомобилни трасета минават през някои от фавелите, колите задължително са със затворени прозорци. Трябва да се каже, че полицията не желае да се намеси и да промени правилата в тези места. Дори и с някои подобрения на живота, Богота продължава да води във всички видове анти-рейтинги.

2. Сиудад Хуарес, Мексико

В град Сиудад Хуарес престъпността е достигнала колосални размери. Държавната власт е толкова слаба, че този латиноамерикански метрополис от много години е на върха в списъка на най-криминалните градове в света. Голема част от най-бруталните и неморални убийства, които дори не можете да си представите, се случват именно тук. За особеност на всички престъпления може да се счита  липсата на намерение, те убиват просто така, за забавление, ако може  да се каже.

Племето, в което живеят последните ловци на човешки черепи (СНИМКИ)

3. Сейнт-Луис, Мисури

Това място е известно с грабежите, убийствата и изнасилванията. Сейнт Луис заема „почетното” трето място във всички световни класации на най-опасните градове. Разбира се, от 60-те години на миналия век нивото на престъпност тук значително намалява, но въпреки това днес градът не може да се нарече безопасен. През 2012 г. са докладвани 33 782 престъпления.

4. Порт-о-Пренс, Хаити

Бунтовете и демонстрациите са често срещано явление в град Порт-о-Пренс. Това е любимо място за контрабанда на наркотици между Колумбия и Пуерто Рико. Тук не са необичайни отвличанията, убийствата, въоръжените грабежи. Но най-често срещаната престъпност тук е сексуалното насилие. Според ООН през 2006 г. половината от женското население в Порт-о-Пренс и околностите са били изнасилени.

Островът на милиардерите. Там са забранени скъпите часовници, тоалети и автомобили

5. Могадишу, Сомалия

Отвличания, изнасилвания, убийства и грабежи - всичко това характеризира Могадишу по най-добрия възможен начин. Освен това най-големият град на Сомалия и основно пристанище е известен с трафика на оръжие и военни боеприпаси, което често води до конфликти между въоръжените сили на съседните страни.
 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай