logo

Забранено за жени: Улицата на греха, която нацистите скриха зад високи стени

Забранено за жени: Улицата на греха, която нацистите скриха зад високи стени

Големи и тежки метални врати в двата края на късата улица уведомяват посетителите, че на всички жени и лица под 18-годишна възраст е забранено да влизат

"Хербертщрасе" - някога единствената улица в Хамбург, където проституцията е била толерирана, сега е институция в квартала на червените фенери в града. Улицата на греха, намираща се в квартал "Санкт Паул", е известна с най-скъпите проститутки в Хамбург, но също и с ексклузивната си политика за достъп. 

Големи и тежки метални врати в двата края на късата улица уведомяват посетителите, че на всички жени и лица под 18-годишна възраст е забранено да влизат. Говори се, че наказанието за жените, които пренебрегват забраната, е да ги поливат водата, използвана за измиване на клиентите преди "сеансите".

Замъкът в Полша, където живеят бивши проститутки и самотни майки

Но в неделя, 2 октомври, жените все пак бяха допуснати, макар и само за един ден, по случай 100-годишнината на улицата. Тогава бяха организирани туристически обиколки, художествени изложби и концерти на открито.

„Като жена ми е интересно да минавам оттук. В противен случай нямам възможност да видя как изглежда тук“, каза пред онлайн списанието Hamburg.de Сандра от Билефелд, която пристигна със съпруга си като турист. Регина от Ваймар коментира, че е шокирана колко мръсно изглежда всичко.

"Хербертщрасе" свети през нощта, когато червените светлини са включени, а около 250 жени седят на прозорци с неонови надписи и чакат клиенти.


Дълга само 60 метра, улицата първоначално е била оградена от нацистите през 1933 г., тъй като не са успели да спрат проституцията и стриптийз клубовете в тази част на града. Затова те решили просто да я скрият зад стени, където минувачите да не могат да я видят. Въпреки своята история, улицата също е обект на критики за дискриминация по полов признак.

"Улицата на греха" се намира близо до "Ханс Алберс Плац") и "Шпилбуденплац". "Хербертщрасе" не е кръстена на човек, а е част от мрежа от улици в тази част на града, наречени по азбучен ред на мъжки имена (като Davidstraße, Erichstraße, Friedrichstraße, Gerhardstraße и др.). Първоначално улицата се е казвала "Хайнрихщрасе".

Най-големият бардак в Европа и странните неща, които стават там ВИДЕО 18+

По време на пандемията, когато проституцията беше забранена, секс работниците протестираха и улицата беше пълна с плакати, настояващи за правото им да плащат. На някои от тях имаше доста интересни надписи като "Сексът е страхотен за имунитета". Тогава "Хайнрихщрасе" на беше зловещо тихо, но междувременно червените светлини отново светнаха.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Shrek

Shrek 11.01.2023 23:52

Тъпанари никога не ходили там сте вие препечатковци! Улицата е всеизвестна по цял свят като Репер Бан! Free of chargeadvise - четете и проверявайте преди да си пускате пасквилите.