Защо бременните жени не бива да летят над 3 часа със самолет

Защо бременните жени не бива да летят над 3 часа със самолет

Според руска акушерка някои видове физически и емоционален стрес могат да повлияят неблагоприятно на здравето на бъдещата майка и дете

Анна Савичева, руски акушер-гинеколог, предупреди, че полетите с продължителност над три часа увеличават риска от преждевременно раждане при бременни жени. 

В Ню Йорк се появява невиждан до момента страховит атракцион

Според Савичева някои видове физически и емоционален стрес могат да повлияят неблагоприятно на здравето на бъдещата майка и дете. Така например лекарят напомни за опасностите от екстремните спортове - ски, сноуборд, скейтборд, ролкови кънки - при които жената се чувства несигурна.

„Когато планирате пътуванията си, трябва да избягвате страни с ниско ниво на медицинско обслужване, както и внимателно да обмислите избора на медицинска застраховка. Освен това е за предпочитане да не правите дълги полети, да не стоите в самолета повече от три часа “, добави акушер-гинекологът.

Зазидан в стената труп откриха в популярен туристически бар
 

Освен всичко друго, лекарят посъветва жените, които планират бременност, да се ваксинират срещу рубеола, а за тези, които вече очакват бебе, напомни за важността на редовните профилактични прегледи.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Грамотен

Грамотен 02.04.2023 19:05

"Мноооооого ценна" информация! Всяка средностатистически грамотна бременна знае много повече от написаното тук! И в крайна сметка не давате отговор на въпроса, който сте поставили за заглавие! Както и във всичките ви други тъпи дописки!