Зловеща красота: Любимото място за самоубийства в Англия

Зловеща красота: Любимото място за самоубийства в Англия

Всяка година там 20 души се хвърлят доброволно в бурните води

Във Великобритания има едно място, което всяка година привлича около 20 души, желаещи да умрат красиво.

Намира се на южното крайбрежие на острова в Източен Съсекс.

По статистика това, иначе райско кътче, заема 4-то място в рейтинга с най-популярните места за самоубийства след гората Аокигахара в Япония, мостът Голдън гейдж в Сан Франциско и Ниагарския водопад. 

Seven Sisters  - Седемте сестри - това е поредица от високи скали, проникващи в Ламанша. 

Неотдавна те бяха включени в националния парк Саут Даунс, ежегодно посещаван от туристи от целия свят. 

Тази красива местност има общо седем скали, като най-високата от тях носи името Beachy Head и е висока 162 метра. 

Най-страшните и зловещи гори в света

Всяка година от тази скала 20 души се хвърлят доброволно в бурните води. 

Известни са над 500 трагични случаи, станали на това място. 

И в тях дори не е включена статистиката на нещастните случаи, когато хората случайно падали от тази скала поради някакво нестащстно стечение на обстоятелствата. 

През нощта на 25 март 2019 година 22-годишната Фей Рид и нейните приятелки Чармийн и Никол пътували с кола и пили джин с водка. По пътя им се доходило до тоалетната и помолили шофьора да спре край фара Belle Tout, расположен на скалата.

Момичетата излезли от колата и се отправили в тъмнината на малко по-уединено място. Внезапно Фей, която вървяла първа, просто изкрещяла и изчезнала. 

Тялото й било намерено в подножието на скалата сутринта на 25 март. Тя получила при падането травми, несъвместими с живота и умряла на място. 

Противно на всички очаквания, посмъртният анализ на кръвта показал, че момичето е изпило незначително количество алкохол и дори не е била пияна, когато е паднала.

Оказало се, че Фей не забелязала края на скалата заради високата трева, която растяла там и в един момент просто паднала в страшната пропаст. 

Но от бреговата охрана на Великобритания ще запомнят завинаги най-нелепият случай на двойно самоубийство. 

В този ден те били извикани по сигнал за човек, който според очевидци скочил от скалата.

Спасителите стоели ниско долу, до самото море, когато отгоре върху тях паднал с грохот цял автомобил с друг самоубиец зад волана. От страшната трагедия ги спасили само няколко метра. 

На територията на цялата тази опасна местност на няколко места има табели с изписани върху тях цитати от Библията, които призовават хората да се осъзнаят и да не прибягват до самоубийство.

В края има и номер на психолози, които работят денонощно. 

Собственикът на намиращия се наблизо павилион за закуски и напитки, има пък бутон, който може да натисне, ако види някой с подозрително поведение край пропастта.

Там обикалят и специално обучени хора, които по външни признаци и поведение биха могли да разпознаят потенциалните самоубийци и да ги спрат навреме. 

Но защо това място е толкова популярно сред самоубийците? Има легенда, според която келтите в дълбока древност хвърляли от белите скали своите болни или изоставащи в развитието си деца. 

Иматра - градът на самоубийците (СНИМКИ)

Възможно е това да е нечия измислица, но все пак духът на мистериите просто витае във въздуха на тези места. 

Случайно или не, проповядващият материализъм и атеизъм Фридрих Енгелс поискал след смъртта му неговия прах да бъде разпръснат над Ламанша именно от скалите Seven Sisters.

Но това не е всичко. Дори и градчето Ийстборн, край което се намира скалата на самоубийците, е трагично известен със своите жители. 

Един от тях е лекарят - убиец Джон Адамс, който ликвидирал богати пациенти с морфин, хероин или приспивателни, карайки ги предварително да му завещаят имуществото си и големи суми пари. 

Пак в това градче живее и Алистър Коули - най-известният сатанист в света, автор на много книги по окултизъм. Смята се, че сред последователите на учението му е бил самият Хитлер. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай