Анна посети 4-звезден ол инклузив в Куба и заяви, че няма да се върне

Анна посети 4-звезден ол инклузив в Куба и заяви, че няма да се върне

За да видите исторически забележителности, ще трябва да пътувате дълго или да платите скъпо за екскурзия

Пътешественичка разказа за пътуването си в Куба и дали отново би отишла там. Тя попаднала в страната съвсем случайно, не е имала време да подбира хотелите и да организира престоя си. Курортът, на който се озовала, не бил от най-известните като Варадеро.

„Изобщо не планирах да избера тази посока, но паспортът ми изтичаше, нямах време да си взема нов ... и в крайна сметка аз и приятелят ми бяхме на Острова на свободата“, разказа рускинята Анна С. пред туристически сайт. 

Ето как описва тя престоя си там:

4 причини, заради които да посетим Куба

Не избирали дълго хотел 

Просто взехме един от предложените от туроператора. Това беше Mojito 4 * (бивш Iberostar Mojito) на остров Кайо Коко. Дълъг полет, много умора. Пристигнахме в хотела, сложиха ни гривни и ни казаха, че няма да влизаме в стаята преди 16:00 часа.

След дълго чакане най-накрая стигнахме там, но състоянието му беше просто ужасно: косми по пода, пясък в банята, никакви принадлежности. Върнахме се на рецепцията, поискахме да сменим стаята, но ни предложиха почистване, тоест още два часа да изчакаме. Не бях чувала подобна глупост преди. 

Стаята е просторна

Имахме стая, която е класифицирана доста изненадващо: "икономичен апартамент". Не потискащ, светъл, с добро обзавеждане. Ако не беше мръсотията от пръв поглед, тогава можем да кажем, че в Куба стаите са като в петзвездните хотели.

Шампоанът се доливаше на всеки два дни, кърпите на пода бяха игнорирани дълго време, три дни, докато не оставихме бакшиш. Дори оплакването на рецепцията не помогна.


В стаята изобщо не се предлага питейна вода, можете да я вземете безплатно само по време на хранене. За първи път виждам, че водата не е включена в "ол инклузив". В бара няма вода, само алкохол и кафе.


Плажът е чист, океанът е безумно красив


Снежнобял пясък, миди, риби, шезлонги има достатъчно за всички. Има и бар на плажа. Единственото нещо, което искам да отбележа като малък минус, е малката дълбочина: за да плувам, трябваше да отида по-далеч. Продавач на кокосови орехи се разхожда по плажа, два могат да се купят за 100 песо. Можете да дадете кокоса на бармана, той ще забърка в него вкусен и красив коктейл.

Районът е зелен, но всички сгради и зони за отдих изглеждат запуснати


Плувните басейни (за деца и възрастни) са в много окаяно състояние, пластмасата е изгоряла на слънцето, боята е разлепена, плочките са нацепени и боядисани три пъти. Много е неприятно да се плува и като цяло е опасно да се пускат деца на детските пързалки.

На територията на хотела има малко езерце с мостове. Не добавя красота, а само проблеми. В жегите - смрад, комари и други насекоми вечер.
Езерата със застояла вода трябва да се поддържат, особено в този климат. Непременно вземете препарати против насекоми, има голям дефицит на такива стоки. Ако живеете във вила или на приземен етаж, носете си талк и други препарати против мравки.


Храната в хотела


Има какво да ядете, но всичко бързо омръзва. Пълно разочарование са десертите. Плодове практически няма, както и зеленчуци. Бях изненадана, когато научих от гида на хотела, че селското стопанство тук не е много развито, с изключение на отглеждането на захарна тръстика и ориз. Зеленчуците и плодовете са много скъпи.

В хотела има много туристи от Полша, Франция и Канада. Канадците, разбира се, са мнозинство, те трябва само три часа да летят от своята студена студена страна до слънчева Куба. Те са приятелски настроени, общителни хора, обичат страната си, постоянно носят дрехи с кленови листа и дори окачват знамена на балконите на стаите си. Поляците са по-затворени, сами, не контактуват с другите, обичат да правят купон, но в стаята си.

Няма какво да правите в Кайо Коко


Тук почти няма екскурзии, само каране на ретро коли. За да видите исторически забележителности, ще трябва да пътувате дълго или да платите скъпо за екскурзия. От инфраструктурата в близост има търговски център "Чайка", в който повече от половината магазини са постоянно затворени. Също така трябва да следите дните на доставка на продуктите: веднага щом нещо бъде донесено, тичайте, за да се наредите. Така че опашките и надпреварата не са само за местните, туристите също живеят в същата реалност.

Всички местни жители и туристи съветват да опитате кубински консервирани праскови. Купих буркан на прекомерни цени, оказа се ужасна гадост. Хлъзгаво нещо в захарна слуз.

Светлана отиде на почивка в Куба изпадна в потрес от този навик на местните


Няма да се върна в Куба, не харесвам атмосферата на дажбите, недостига и нуждата. Океанът е красив, но дори и в хотел е невъзможно да се пренебрегне кубинската действителност. Твърде дълъг полет и високи цени за турнето. Ако бях от Канада, може би щях да се замисля.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Чий

Чий 18.02.2023 8:42

Го дирите в Куба ?

Богомил

Богомил 18.02.2023 23:44

Кубинците умират от глад, а орките се оплакват.

Бонго Бонго

Бонго Бонго 19.02.2023 6:12

Където е бил комунизма храната е по скъпа от запада.

koni

koni 19.02.2023 6:59

Била съм в Куба,скромни стаи,но беше хубаво, вода всеки ден безплатна , бира кенчета, безалкохолни,които подарявахме на камериерка.Донесохме дрехи ,козметика и подарихме.Хората са бедни.Храната беше разнообразна и богата.Изкарахме си чудесно.А Хавана е красива.Варадеро е супер.

Ахмат сила

Ахмат сила 19.02.2023 7:08

Ами като са видели че сте усраинци защо се учудвате.В нормалните страни ви мразят

kriskayl357

kriskayl357 19.02.2023 9:05

Тежка селяния е там и осезателен недоимък

Русофоб

Русофоб 19.02.2023 10:25

До Ахмат сила Нещо си се объркал,орка,и то умишлено! Изрично се подчертава,че са руснаци! Тях пък никой не ги обича. На Запад има заведения в които има надписи:"Забранено за руснаци" Панимайш?

Бай Х

Бай Х 19.02.2023 10:30

Където е минал руският ботуш трева не никне !!! Я си почивайте на Сахалин,там поне самогона от развалени картофи е в изобилие !

До факиния русофоб

До факиния русофоб 20.02.2023 17:58

Би ли приложил снимк от място, на което си видял "Забранено за руснаци"?????