logo

Да спиш при рибите – не е страшно, а страхотно в първата в света подводна вила 

Да спиш при рибите – не е страшно, а страхотно в първата в света подводна вила 

Слънце, безкрайни плажове и кристални сини води – това са нещата, които привличат като магнит туристите на Малдивите. Ако искате да избягате от света и да се отдадете на романтика и необятна красота, то вашето място е островната държава. Въпреки своята изолираност тя разполагат с всички удобства, покриващи най-висок стандарт.

Въпреки многобройните развлечения, които се предлагат там – каране на сърф, гмуркане, возене с малък самолет, екскурзии, местните предприемачи не спират да търсят нови начини да удивляват туристите. Задачата им се улеснява от прекрасната природа и даденостите, които позволяват находчиви начинания.

Може ли да познаете кое е това прекрасно кътче в света? Туристите там се броят на пръсти

Една такава нова атракция е уникална вила в курорта Conrad Maldives Rangali Island на остров Рангали. Курортът два пъти е получавал награда за най-добър хотел в света. Сега той предлага ново изживяване на посетителите си – далече от слънцето, в обстановка, създаваща усещането, че сте попаднали в друг свят.

Гостите на новооткритата там вила могат буквално да спят при рибите – и това не е намек за заплаха или неприятно изживяване, а напротив – покана да прекарате една незабравима нощ под водата, обградени от морски обитатели.

Снимки от първата по рода си подводна вила бяха публикувани от авторите на проекта и вече се очертава, че тя ще бъде една от най-резервираните хотелски стаи в света. По информация на „Дейли Мейл“, нощувката ще струва между 55 000 и 75 000 долара.

Стаята е на две нива, като по-ниският „етаж“ се намира на 5 метра под повърхността на водата. Има спалня, дневна зона, баня и, разбира се, стъклени панели, които позволяват на гостите да наблюдават цветния морски живот, който кипи около вилата.

Цената за изграждането на вилата, наречена „Мурака“, е 22 млн. долара. Тя, обаче, дава възможност за гледка към Индийския океан като никоя друга.

Резиденцията е дело на архитектите от компания „Краун“ и е построена от новозеландската фирма “M J Murphy Limited”, чиято специалност са водните технологии. Подводната стая е свързана с горното ниво чрез спираловидно стълбище.

На горния етаж има двойна спалня, баня, по-малка тоалетна, фитнес, спални за персонал, стаи за частни охранители, обща дневна част, кухня, бар и открита трапезария, която гледа директно към залеза.

Срещу вилата има ниво за релакс, което е обърнато към изгрева, а на него има „безкраен“ басейн.

Бивша депутатка извървя пеша 920 километра по пътя на Сантяго де Компостела и описа невероятни красоти

Отгоре има още едно ниво, на което също има двойна спалня и баня с вана и гледка към океана.

Вилата „Мурака“ може да приеме най-много 9 госта наведнъж.

Коментирай