logo

Двойка туристи попадна във „военна зона“ на Корфу и сподели СНИМКИ от кошмара

Двойка туристи попадна във „военна зона“ на Корфу и сподели СНИМКИ от кошмара

Когато открили офертата за по-малко от 500 паунда, те си помислили, че е „твърде хубаво, за да е истина“

Двойка туристи от Великобритания описа ужасния курорт на гръцкия остров Корфу, където отседнали, като „военна зона“ и разказа за кошмарното си преживяване. Мик и Джейни Кларк си резервирали почивка ол инклузив за две седмици в Агиос Георгиос, за която платили 499 паунда, съобщава „Дейли Мейл“.

Вместо да се насладят на мечтаната почивка, те се оказал в хотел без течаща вода, в село, осеяно с боклуци и строителни отпадъци. На всичкото отгоре нямали пари да се приберат вкъщи по-рано.

На море през пролетта в Испания - скука и евтиния

Двойката от Девън разказа във Фейсбук за кошмарното пътуване. Когато попаднали на офертата за по-малко от 500 паунда на британска туристическа агенция, те си помислили, че е „твърде хубаво, за да е истина“.

Още при пристигането си в петък подозренията им се потвърдили. Те публикували шокиращи снимки от курорта и плажовете, осеяни с боклуци. Кларк, който е бивш военен, сравни селото с Босна по време на войната през 1994 година, където той е служил.

50-годишната Джейни разказва: „Мик каза, че това място прилича на военна Босна от 1994 година, където е служил. Така те можеха да ни пратят и в Бейрут. Не се шегувам, така изглеждаше. Можеха също да ни натоварят към Либия или Сирия за една седмица“.

Госпожа Кларк, която страда от рядко заболяване на кръвта, твърди, че стресът е влошил симптомите ѝ и я разболял. Семейството не може да напусне острова по-рано заради таксите за полетите. Те имат финансови проблеми, тъй като Джейни напуснала работа заради заболяването си.

Тя добавя още: „Другите гости плащат по 200 паунда на човек, за да хванат по-ранен полет за вкъщи. Толкова е зле това място. Две момичета от Чешър пристигнаха по същото време като нас и бяха толкова разстроени, че сами си платиха полетите за вкъщи“.

Откриха гробище с редки и любими японски коли (СНИМКИ/ВИДЕО)

Семейството очаква отговор от туристическата компания, но 24-часовата линия за обслужване на британци всъщност насочва разговорите към Португалия и Индия.

„Когато видяхме този пост във Фейсбук за ол инклузив за 499 паунда, първата ни мисъл беше: „Твърде е хубаво, за да е истина“. Затова отидохме в офиса на компанията в Топсъм и попитахме: „Каква е уловката, защо е толкова евтино“. Казаха ни: „Това е първата седмица от летния сезон и те се опитват да насърчат хората да идват“.

Хотелът бил хубав, въпреки че нямало течаща вода три дни, но останалата част от курорта била на практика затворена. „Отидохме на разходка да разгледаме това, което очаквахме да бъде хубаво, тихо рибарско село. Беше призрачен град. Нищо не беше отворено. Видяхме строителни площадки, пущинак и преливащи кошчета. Всички местни хора стояха отвън и си бодисваха магазините. Те казваха, че летният сезон няма да започне още поне две седмици. Тази почивка трябваше да ни помогне да сложим край на един наистина лош период от живота си. Аз бях много болна миналата година. Стресът и разстройството от това накараха симптомите ми да се възобновят“, разказва госпожа Кларк.

Девойка тръгна в истерия гола из града - пропаднало пътуването й до Бали (ВИДЕО/СНИМКИ 18+)

Говорител на агенцията обяви, че ще разследват случая и ще се свържат със семейството, „за да решат въпроса“.

 

 

 

 

 

 

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай