logo

На море през пролетта в Испания - скука и евтиния

На море през пролетта в Испания - скука и евтиния

До началото на сезона в Лорет де Мар не работи почти нищо, но пък виното в малкото отворени кръчми е под едно евро

Хубаво е, че отидох на екскурзия с богата програма, така че винаги имаше какво да правя. Но ако бях дошла сама в Лорет де Мар в началото на пролетта, сигурно щях да умра от скука, пише българка в социалните мрежи.


Градът живее почти изцяло от туристите, така че в нетуристическия сезон няма какво да се прави.

Почти всичко беше затворено, с изключение на големите супермаркети, малките магазини за сувенири и няколко ресторанта. Може би защото беше март, цените в ресторантите наистина бяха приятно изненадващи: например, 2 порции салати или закуски, като миди, плюс 2 порции топло ястие и 2 чаши или бутилка вино ни струваха по 13 евро на човек. За това можеш да се пръснеш. Порциите са наистина огромни. А паелята е просто бомба!

Виното в Испания струва стотинки, а ние вкусихме много евтини вина, цената на които е по-малко от евро. Имаше и вкусни евтини вина, както и абсолютно отвратителни скъпи. Но факт е, че тук е винен рай, убедих се в това.

Искате да посетите марсианска база? Трябва само да отскочите до пустинята Гоби

Няма златна среда: през пролетта градът е наполовина мъртъв, а през лятото изобщо не спи. Това означава, че дойдете ли тук през лятото, няма да ви оставят да спите. Но през пролетта можете да медитирате в усамотение.

Нашата група беше настанена в хотел от веригата H. Top Royal Beach 4 *, хотелите от тази верига са много икономични.

Накратко за хотелските услуги:

Нямахме късмет и гледката от стаята беше към  шумна улица, под прозорците се намираше единственият работещ бар по това време, а шумните испанци водеха дълги разговори през половината нощ, без да ни оставят да спим. 

Стаите са съвсем скромни, а самият хотел е стар, в стаята няма мини-хладилник, но тъй като през нощта не беше горещо, закупените през деня храни се запазваха. Възглавниците са много неприятни, не могат да се използват, спи се лошо.

Руснаци заселват китайско село, правят железница, сега то е 12 милиона

Wifi в хотела има само срещу заплащане: Платих 20 евро за седмица.

В цената са включени две хранения на ден: закуска и вечеря, вода за вечеря не се предлага, всичко е срещу допълнително заплащане. В стаята водата не е включена, както обикновено се прави. Самата храна не е лоша - няколко пъти ни даваха пържоли от червена риба, паеля, като цяло готвят поне добре.

Такса за престой на седмица - 7 евро на човек.

Бяхме изгонени от хотела в 10 часа, след това седяхме за 5 часа на рецепцията, чакайки нашия автобус до летището.

Пътувахме от Лорет самостоятелно до Барселона, тук няма директна транспортна връзка, което също е минус. Първо трябва да стигнете до Бланес с автобус, а след това с влак до самата Барселона.

Отскочихме в съседния град Тоса де Мар, който ми хареса много повече. Градът е по-оживен и много по-живописен.

Ако е за пътуване  да отидете в Испания през пролетта е много добро решение, тъй като спокойно можете да видите забележителностите без тълпи от туристи, въпреки че и през март ги имаше.

Що се отнася до пазаруването в Лорет, няма какво да се прави, има аутлети, където продават само китайски стоки. Въпреки че повечето от магазините бяха затворени, можем да си направим изводите от това, което видяхме.

За младите хора тук наистина ще бъде рай през лятото, въпреки че плажът не е нещо особено, твърде малък е, но определено не го препоръчвам за пролетта!

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай