logo

Искате да посетите марсианска база? Трябва само да отскочите до пустинята Гоби

Искате да посетите марсианска база? Трябва само да отскочите до пустинята Гоби

Китайци пресъздадоха условията на Червената планета, базата е отворена за туристи

Докато пилотираните полети до Марс са все още мечта и далечна перспектива, китайците вече са построили марсианска база, която има всичко необходимо за живота на колонистите. Вярно е, че се намира на Земята - в сърцето на пустинята Гоби.

Тя е част от държавния проект C-Space, където С означава общност (community), култура  (culture) и творчество (creativity). Целта на проекта е да разкаже на посетителите за изследването на космоса, живота на Марс и трудностите, с които могат да се сблъскат марсианските колонисти.

Отидете ли в Хавана, непременно посетете този ресторант!

За да привлекат вниманието към проекта, първите му посетители бяха участници в риалити шоу, което трябваше да пресъздаде живота на марсианска база в условия, възможно най-близо до реалността. От шестимата участници в шоуто петима бяха китайски знаменитости. Шоуто имаше голям успех и стана един от най-популярните проекти на онлайн видео платформата, на която се появи.

Тогава ученици и студенти  бяха приети в базата, а сега е ред на обикновените туристи. Базата ще бъде първата китайска забележителност, посветена на космическата тематика и изследването на Марс.

Руснаци заселват китайско село, правят железница, сега то е 12 милиона

Откриването й е посветено на предстоящия Ден на космонавтиката, който се отбелязва в Китай на 24 април. Този фестивал е създаден от Си Джинпинг през 2016 г. в памет на полета на първия китайски изкуствен спътник Дунфан Хун-1 през 1970 година. В допълнение към отварянето на базата, проектът C-Space включва създаването на документални и игрални филми, сувенири, както и организирането на образователни дейности.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай