logo

Град на адриатическото крайбрежие е обявен за най-гостоприемната дестинация за 2023 г

Град на адриатическото крайбрежие е обявен за най-гостоприемната дестинация за 2023 г

Полиняно а Маре е известен със своите красиви плажове и бели къщи

Сайтът "booking.com" състави списък с най-гостоприемните дестинации, които трябва да посетите през 2023 г., като на първо място се класира град Полиняно а Маре, разположен на южния италиански бряг на Адриатическо море.

С подновеното чувство на оптимизъм за пътуване на хоризонта, близо половината (46 процента) от хората по света вярват, че 2023 г. ще бъде годината, в която ще се ангажират с нови пътувания, според booking.com.

Първо място в списъка зае град Полиняно а Маре. Разположен на южния италиански бряг на Адриатическо море, този живописен град се намира над кристално чистото Адриатическо море и е известен със своите красиви плажове и бели къщи.

Безкраен тунел от книги – една от атракциите в столицата на Чехия

Тази италианска дестинация последните години дори беше домакин на световноизвестното събитие за скокове от скали, където скачащите от скали изпълняват невероятни акробатики от височина над 20 метра.

Друго емблематично място от този град е ресторантът, разположен в морска пещера.

Защо на Северния полюс няма часова зона, а времето няма значение?

Но най-известният „експортен продукт“ на този град е легендата Доменико Модуньо, който е написал и изпял много класически песни, най-забележителната от които е песента „Volare“, която е и една от най-известните в света.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай