logo

Гръцкият остров, когото коронавирусът заобиколи, очаква бум през лятото

Гръцкият остров, когото коронавирусът заобиколи, очаква бум през лятото

Заради скъпите полети чакат повече туристи да дойдат с коли от България

Глобалната пандемия заобиколи остров Кефалония - една от любимите туристически дестинации. Гърция започна да предприема действия за отпускане на извънредните мерки от 4 май, така че ежедневието там бавно се връща към нормалното.

Жителите на Гърция, както и туристите, са сигурни, че това лято ще бъде малко по-различно от тези, с които сме свикнали.

Виктор Рутос, почетният консул на Сърбия в Кефалония, заяви, че на острова е наблюдаван само един случай на коронавирус. Това бил грък, който дошъл от Швеция преди около месец. Той изкарал коронавируса като най-обикновен грип, според съобщения в медиите.

Най-тясната страна в света

Въпреки че никой не е заразен, Кефалония бе поставена под карантина от месец и половина, но сега животът там бавно се връща към нормалното, каза той.

Според консула сезонът трябва да започне на 1 юли и да продължи до септември, когато се очакват английски и италиански туристи, както и такива от целите Балкани.

Въпросът без отговор е кога границите ще бъдат отворени за туристите. Що се отнася до чартърните полети, всички чакат да видят какви инвестиции ще даде Европейският съюз.

Служители в самолети разкриха защо не бива да пиете вода на борда

„Проблемът, който може да възникне, е капацитетът на самолетите, но и на автобусите. Ако според новите правила  разрешеният капацитет е 50 на сто, това означава по-скъпи пътни разходи. Вярвам, че голям брой гърци ще стигнат до острова през юли и август. Очаква се всяка година голям брой туристи от Балканите да пристигат с кола. Разбира се, ако коронавирусът изчезне до юни “, казва Виктор Рутос.

"Друг въпрос, който възниква, е какво ще се случи, ако авиокомпаниите не работят нормално. Ако въздушният трафик не се нормализира, тогава очакваме повече гости от Балканите тази година, които ще могат да дойдат с колата си, благодарение на реконструираните пътища “, допълва той.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

http://coronavirus.eti.pw

http://coronavirus.eti.pw 08.05.2020 21:18

http://coronavirus.eti.pw