logo

Искате да не ви глобят на плажа в Израел? Не водете със себе си мечка!

Искате да не ви глобят на плажа в Израел? Не водете със себе си мечка!

Някои странни забрани по плажовете на различни страни по света

Всяка страна има свои забрани и необичайни закони, които понякога шокират туристите, когато са глобени за неочаквани нарушения. Например, преди по плажовете на Израел беше невъзможно да се ходи с мечка. Кой би помислил да докара мечка на плажа?

Тази странна забрана беше отменена, но все още има много подобни в почти всички страни по света. И така, на кои плажове по света може да бъде глобен почиващ за странно нарушение?


Сардиния

Италианският остров Сардиния е известен със своята красота. Тук обаче не можете да вземете миди и пясък от плажа, което много туристи се опитват да направят. Кражбата ще бъде открита при проверката на багажа на летището. Така туристите лишават плажовете от техните природни богатства. Затова не можете да вадите оттам черупки и пясък като сувенир.

Това са най-луксозните влакове в света

Тотори

Японският град Тотори е известен с много странна забрана. Тук не можете да правите рисунки по пясъците на плажовете. Пясъчните дюни на възраст 100 хиляди години се считат за основното богатство на града. В допълнение, това е основната му атракция, затова рисунките в пясъка се считат за вандализъм.


Майорка

В Майорка е забранено да се правят пясъчни замъци. Изграждането на замъка е забранено поради факта, че разваля външния вид на плажа и се отразява на неговото състояние. За същото нарушение можете да бъдете наказан и в Боракай. Само че там туристите даже ще бъдат хвърлени в затвора за такова "престъпление".


Япония

На някои японски плажове туристите могат да бъдат глобени за видими татуировки. Преди това в тази страна е имало забрана за татуировки. През миналия век тя беше отменена, обаче предразсъдъците в това отношение все още остават. Японците вярвали, че ако нанасят рисунки върху телата си, тогава външният свят ще ги счита за примитивни.

Италия

В Италия има огромен брой закони по отношение на поведението на туристи и местни жители на плажовете. Например търговията сега е забранена на италианските плажове, въпреки че преди това е бил единственият доход за някои хора.

Сюрреалистичните кръгли квартали край Копенхаген, където хората вече живеят в бъдещето

В допълнение, туристите се глобяват за поръчка на услуги като масаж или рисуване на тялото на територията на плажовете.


Ла Пелоза

Плажът Ла Пелоза се намира в Сардиния. Тук не можете да постилате кърпи и други тъкани, към които може да се залепи пясък. Можете да поставите само постелка, към която не се залепва пясък, и да сложите кърпа върху нея. Забраната се въвежда поради факта, че плажът ежегодно губи огромно количество пясък.


Англия

На някои плажове в Англия е забранено събирането на камъчета. За това туристите са изправени пред тежка глоба. Плажовете годишно губят огромно количество камъчета, поради това крайбрежието претърпява ерозия. Камъните също защитават плажа от вълните. Ако не са те, тогава плажът ще бъде залят.

Тези живописни села са признати официално за най-красивите в Русия. Насладете им се

Южна Каролина

На един от плажовете на Южна Каролина е забранено ругаенето. Санкцията за подобно нарушение е доста висока. В същото време градът получава значителна печалба от глоби. Такава забрана важи не само за плажовете на тази зона.


Тайланд

Самолетите летят на малка надморска височина над един от плажовете на Тайланд, тъй като летището е много близо. За такава снимка не се глобява.
За престъплението е предвидено смъртно наказание. Снимащите туристи разсейват пилотите, в резултат на това може да се случи ужасна катастрофа.


Тропеа 

Италианският град Тропеа е известен с най-странната забрана. Тук жена не можете да прави слънчеви бани топлес, ако е грозна. По-конкретно, само млади жени могат да се пекат топлес.

Въпреки това, дори не всички млади имат право на това. Законът не уточнява критериите и стандартите за красота.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай