logo

Какво се случва? Туристи, редом до акули, на красив плаж ВИДЕО

Какво се случва? Туристи, редом до акули, на красив плаж ВИДЕО

Проблем се оказва, че затварянето на плажовете е довело до двойно по-малко приходи за националния парк на островите Пи Пи

В продължение на четири години заливът Мая в Тайланд беше затворен за посетители, а причината бе да се възстановят кораловите рифове, морският живот и черноперите рифови акули.

Заливът е важен за младите акули, които остават в плитките води, за да не станат жертва на възрастни акули. Те са важни в екосистемата, тъй като контролират броя на други морски обитатели, като по този начин се постига баланс.

Раят може да стане ад: 5 сигурни начина да се съсипете почивката си в Тайланд СНИМКИ

Проблем се оказва, че затварянето на плажовете е довело до двойно по-малко приходи за националния парк на островите Пи Пи – от 18,7 млн. долара през 2018 г. до 9 млн. долара година по-късно.

Поради тази причина властите са взели решение отново да отворят залива Мая, но с ограничения. За да не безпокоят малките акули, на туристите не е позволено да плуват. Те могат да влизат във водата до колене, а служители на парка ще следят за спазването на реда.

Лодките, които докарват посетители до залива Мая, сега трябва да акостират от другата страна на острова, за да избегнат повреда на кораловите рифове. От кея хората трябва да вървят по дървена пътека, за да стигнат до залива. Допускат се само 375 посетители на час.

Шок! Акула уби човек пред очите на стотици на плажа ВИДЕО

От парка допълват, че не искат намаляване на броя на посетителите, а разумно управление, което да позволи на туристи и акули да делят залива.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай