Какво ще намерите в едни от най-луксозните ол инклузив курорти, скрити на райски острови

Какво ще намерите в едни от най-луксозните ол инклузив курорти, скрити на райски острови

Има 79 вили на острова в Ангсана, всяка от тях с хубави настилки, малък инфинити басейн с изглед към плажа, шезлонги, минибар

Малдивите са известни със своите рифове, морски живот, плажове и зелени курорти, но има ли какво друго да правите там, освен гмуркане с шнорхел от световна класа, гмуркане с акваланг, консумация на изискана храна и напитки и разхождане по пясъка или край басейна?

За да разберете това, можете да видите два силно различаващи се луксозни курорта, собственост на Banyan Tree – Angsana Velavaru и Dhawa Ihuru.

Ангсана 
Има 79 вили на острова в Ангсана, всяка от тях с хубави настилки, малък инфинити басейн с изглед към плажа, шезлонги, минибар и отвън в задната част ограден вътрешен двор с тоалетна и напълно открит душ и огромна вана. Така че, ако вали, докато си взимате душ или вана, ще се намокрите, съобщава "Дейли Стар".

Най-добрият и най-лошият испански плажен курорт

Въпреки че няма да ви се иска да излезете, курортът разполага и с невероятен инфинити басейн на плажа с тераси, шезлонги и кабани. Центърът за водни спортове разполага с всички, което ви е нужно, за водни забавления - падълбордове и каяци плюс джетски и лодки, докато акредитираният от PADI морски център предлага набор от екскурзии за гмуркане и гмуркане с шнорхел.

Посланието за опазване на морето е силно тук и гостите могат да се включат в различни еко дейности. На острова има значителна популация от цветни диви птички и сесиите за хранене два пъти на ден за гостите са идеални за снимка.

Ако искате да вдигнете още по-високо ниво на лукс, курортът разполага и с 34 вили над водата, издигнати върху греди, на няколко минути с лодка. Там има страхотни с хамаци над водата, инфинити басейни, тераси на първия етаж и директен достъп до океана и близкия риф.

Това е идеално място за двойки и семейства с дейности за всички възрасти, а престоят може да бъде разделен между вилите и над водата. 

Дхава 
Защо да имате едно парче от рая, когато можете да имате две? С хидроплана обратно в Мале и 25-минутно пътуване с моторна лодка можете да стигнете до "по-малката сестра" на курорта, за който се казва, че има най-добрия домашен риф в атола Северно Мале.

Този съвременен и шикозен курорт, който отвори отново в началото на годината, има 45 вили, всички водещи директно до плажа и перфектната тюркоазена вода за снимка в Инстаграм.

Но без инфинити басейни във вилата и без основен басейн. Както казва персоналът на рецепцията: „Океанът е вашият басейн.“

И когато можете да станете от леглото и практически да стъпите направо в топло, преливащо блаженство, е трудно да не се съгласите.

Подобно на Ангсана, вилите разполагат с тоалетна полу-на открито и напълно външен душ, с настилка отпред, шезлонги, люлка, кабина и маса и столове – всички с изглед към този идиличен Индийски океан.

Почти навсякъде подът е покрит с пясък, включително в бара и ресторанта, и можете лесно да прекарате седмица без обувки или да използвате джапанките от вилата - много хора го правят.

Гостите могат също така да направят кратко пътуване с лодка до съседния курорт Banyan Tree Vabbinfaru, който разполага с новия бар Madi Hiyaa с форма на скат – истинско шоу за любителите на залеза.


Туристи, които са били на ол инклузив и в двата курорта, са доволни от храната в бюфет-ресторанта Kaani на Angsana и бара на басейна Kuredhi и Riveli на Dhawa, също на бюфет. И двете имат тематични вечери с меню, като барбекю и азиатска кухня.

Откриха най-красивия плаж в Европа


И в двата комплекса има впечатляващи екоинициативи, като пластмасите за еднократна употреба постепенно се премахват и хранителните отпадъци се рециклират в компост, който да се използва в градините на курорта или се дарява на местните жители.

В строителството се използват естествени материали и се инсталират слънчеви панели, за да се намали използването на генератори, захранвани с изкопаеми горива, и, разбира се, има силни послания за изменението на климата и ефекта върху коралите.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай