logo

Какво става? Стотици се давят в Турция

Какво става? Стотици се давят в Турция

Само през уикенда 187 души бяха спасени от удавяне на черноморските плажове край Истанбул, Сакария и Коджаели

Турските власти предупредиха за нараснали случаи на удавяне на фона на високите температури, които привличат все повече хора към плажове и други водни басейни, за да се охладят.

Около 244 души са се удавили досега тази година, което накара властите да преразгледат мерките срещу явлението. Министерството на вътрешните работи инструктира провинциите на 81 провинции да ограничат достъпа до зони с висок риск и да предприемат допълнителни мерки за безопасност срещу нови случаи, информира "Марица".

България оглави британска туристическа класация, Турция - втора на косъм

Само през уикенда 187 души бяха спасени от удавяне на черноморските плажове край Истанбул, Сакария и Коджаели в северозападна Турция от спасители. Опасността все още съществува, особено за неопитни плувци и тези, които не са наясно с опасността от внезапна промяна на теченията, които могат да застрашат дори и най-опитните плувци.

Въпреки предупрежденията и предпазните мерки, взети на плажове, басейни, езера, потоци и канали, всяка година десетки хора умират при удавяне, особено през лятото. Черноморските брегове в Северна Турция са особено опасни, тъй като има малко заливи. Повечето плажове са с високи вълни, силни ветрове и мощни подводни течения, които са сред основните причини за удавяне.

Плуването е забранено на много плажове поради риска от силни течения, но хората понякога се противопоставят на забраните.

Министерството каза в изявление във вторник, че провинциите са инструктирани да определят зони за плуване до края на март всяка година на места без рискове за безопасността и с достатъчно оборудване за гарантиране на безопасността.

Меден месец в скъп хотел в Турция се превърна в кошмар

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай