logo

Красавица замина за мечтана екскурзия на остров Бали, но умря там в адска агония (СНИМКИ)

Красавица замина за мечтана екскурзия на остров Бали, но умря там в адска агония (СНИМКИ)

Случаят на чехкинята Елишка трогна целия свят

Случаят на Елишка, за която нейният съпруг издирваше кръв в социалните мрежи, трогна целия свят. Елишка била на мечтана почивка на остров Бали, когато получила кръвоизлив в стомаха, умря от разрив на сърцето. 

33-годишна жена била диагностицирана през януари с рак на панкреаса и според говорителя на болницата в Денпасар е била приета в много лошо състояние. Имала е инфекция и анемия, както и тегло под нормата. 

Английска баба умря в самолета след безметежна почивка в Слънчев бряг

Елишка прекарвала втората си седмица на райския остров, когато изведнъж припаднала, а после започнала да повръща. Първо била закарана до болницата в Кута, но състоянието й било толкова лошо, че се наложило да бъде прехвърлена в по-голямата болница, която се намира в Денпасар. Когато съпругът й Мартин научил какво става, веднага се качил на самолета, за да бъде при жена си. 

Вече на място разбрал, че Елишка има вътрешен кръвоизлив и се налага спешна операция. Трябвало и да й се прелее кръв. Проблемът идвал от това, че Елишка била с отрицателен резус фактор, а повечето от обитателите на индонезийския остров били с положителна кръвна група. 

Отчаян, Мартин решил да използва силата на социалните мрежи, където написал дали някой с подобен резус фактор не се намира в момента на остров Бали. 

Подкрепата, която срещнал, била неочаквана. Така само за няколко часа успял да събере необходимата кръв за любимата си Елишка. 

33-годишната жена минала през операция и изглеждало така, че случаят, трогнал целия свят, ще има щастлива развръзка. В четвъртък - 4 юли, обаче, всичко се променило. В социалните мрежи се появила новината, че смелата млада жена загубила битката за живота си. 

Загадъчен вирус убива един след друг туристи по екзотичните острови (СНИМКИ)

"Мислех си, че няма да се наложи да пиша тази новина. Днес около 9 часа Елишка загуби завинаги битката за живота си и сърцето й спря да бие... Много благодарим да всички, които ни помогнаха със споделяне на молбата ни за кръводаряване, както и на хората, предлагащи помощ или дори само да изпратят своята позитивна енергия за Елишка. Това ни даваше огромна надежда, че всичко отново ще се промени към по-добро. За съжаление пътят, по който Елишка вървеше, свърши по-рано, отколкото някой е очаквал. Моля ви, бъдете днес с Мартин, на когото му е много тежко", пише приятел на семейството. 

Тъжната новина съобщил и самият съсипан от мъка съпруг. 

"За съжаление с голяма тъга и болка трябва да ви съобщя, че моята принцеса, най-добра приятелка и съпруга Елишка загуби битката си за живот. Сърцето й не успя да понесе тежкото и трудно лечение, през което трябваше да премине тук. Никога няма да забравя на най-прекрасните десет години от живота си, които прекарах с нея. Ще те обичам завинаги, любов моя", написа на профила си в Инстаграм Мартин. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай