logo

На плаж в пластмасови кутийки – ето докъде ни докара коронавирусът

На плаж в пластмасови кутийки – ето докъде ни докара коронавирусът

Президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде надежда на всички, които искат да пътуват в Европа тази година

Хората да могат да пътуват в Европа в близко бъдеще, но при условие, че държавите ще намерят начин да наложат спазването на дистанция. Дори това да означава ходенето на плаж в пластмасови кутии. Такова предложение дойде от най-високо място в ЕС.

Президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде надежда на всички, които искат да пътуват тази година, заявявайки, че страните трябва да помислят за „умни решения“, след като пандемията от коронавируса започне да намалява, съобщава „Скай Нюз“.

„Може би ще е малко по-различно, с допълнителни мерки за хигиена, с малко повече социална дистанция, но е впечатляващо да се види, че сме намерили решения“, каза тя.

Младоженци се озоваха в Рая на сватбено пътешествие, но не могат да си тръгнат оттам

„Трудно е да се предвиди как ще бъде през следващите месеци, но виждам, че започваме да се учим да живеем с вируса“, добави тя.

Страни като Австрия обмислят отварянето на границите си през лятото, но само за страни, които са поставили под контрол разпространението на COVID-19. В същото време Гърция настоява ЕС да изработи план през следващите няколко седмици.

В Италия пък измислиха нова идея да насърчат хората да се върнат по плажовете въпрели върлуващата зараза. Италианската фирма Nuova Neon Group 2 разкри проекта си за плексигласови кутии, които могат да бъдат ползвани на плажа от хората, които все още се страхуват от вируса, но в същото време искат да се порадват на слънцето.

Прозрачните кутии, дълги 4,5 метра и високи 2 метра, се представят като безопасно решение за ходене на плаж по морските курорти. Вътре има достатъчно място за два шезлонга и чадър, както и място за деца да играят.

По отношение на дизайна собственикът на компанията Клаудио Ферари обясни пред „Ла Република“: „Опитахме се да си представим завръщането на плажа. Идеята се роди с двойната цел за предпазване, но също и за възстановяване на дейностит на открито.

Накратко, гарантиране на безопасността, но започване на хората да излизат отново. Вече работим върху произвеждането на защитни паравани за банки, аптеки и си помислихме, че можем да разширим дейността си към по-комерсиални дейности.

След коронавируса: Ходенето на плаж вече няма да е същото

Италия е сред най-тежко поразените страни в световен мащаб от пандемията от коронавирус. Във вторник италианският премиер Джузепе Конти обяви, че от 4 май някои от ограниченията в страната могат да бъдат премахнати, за да се подпомогне възстановяването на икономиката.

Здравният министър, обаче, предупреди, че хората трябва да свикнат с мисълта, че вероятно ще прекарат лятото в горещите градове, вместо по плажовете.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

http://coronavirus.eti.pw

http://coronavirus.eti.pw 23.04.2020 13:08

http://coronavirus.eti.pw

каои

каои 24.04.2020 16:46

и като кихнеш нагоре и вятъра го подхване нали ще се разпространи и при другите, уф че сте простиииии

Врачанка

Врачанка 25.04.2020 19:22

Нали на море се ходи през лятото, защото там е по-прохладно, ако направят тези сауни на плажа, тогава всичко губи смисъл

Трезво мислещ човек

Трезво мислещ човек 26.04.2020 3:13

А някои помислил ли е какво ще се прави след година две с тези пластмаси? Това ще са стотици тонове непотребна пластмаса. Едвали ще ги рециклират понеже ще икочи твърде скъпо. А в морето как ще бъде пак ли ще бъде разграфено отделни коридори и клетки?