logo

Не е безплатно, но нашенците обожават този курорт в Гърция

Не е безплатно, но нашенците обожават този курорт в Гърция

Много наши сънародници пътуват често до тази част на южната ни съседка

Гръцкият остров Тасос е предпочитана дестинация за почивка сред българите. Много наши сънародници пътуват често до тази част на южната ни съседка. 

Причините - лесен достъп (най-често с кола и ферибот), десетки плажове, плажни барове, ресторанти, красиви гледки и кристална вода.

Цената на ферибота от Керамоти до острова за двама възрастни с две деца и автомобил е 38 евро в едната посока. Добре е да заредите гориво още докато сте в България, защото в пристанищното градче цените са значително по-високи от тези у нас. Пътят с ферибота до острова е 30-40 минути, след което ще пристигнете в главния град на Тасос - Лименас, което означава “пристанището". Това е и търговският и административен център на острова. 

Тасос предлага на посетителите разнообразие от природни дадености, както и вкусна традиционна гръцка храна. 

Eдин от популярните плажове със ситен пясък и широка ивица e Golden Beach. Там два шезлонга и чадър са на цена от 10 евро, на първа линия - 20 евро. Има и свободна зона за поставяне на кърпи и чадъри, паркингът е безплатен. В заведението се предлага разнообразие от ястия и напитки. Основните са между 12 и 18 евро за порция. 

На “златния плаж" любимият летен коктейл Мохито струва 10,50 евро. На този плаж, подобно на тези в България, обикалят търговци, предлагащи от чанти, очила и гривни до храна. Поничката при тях се продава за 3 евро, а варената царевица е на цена от 2,5 евро. 

Содата, останалите безалкохолни напитки и студеният чай от бара на плажа са по 4 евро за брой. Цената на фрапето също е 4 евро. Един от най-популярните и посещавани плажове на остров Тасос е Lа Scala, пише Businessnovinite.bg. 

Разполага с паркинг, който не се заплаща. Шезлонгите и чадърите се заемат при условие за минимална консумация, която варира в зависимост от броя хора.

Клуб сандвич е на цена от 14 евро, а бургерът - 18 евро, пържените картофки са 6 евро. Пастата струва между 8 и 10 евро. Един от най-красивите плажове на Тасос е снежнобелият Marble Beach или Мраморният плаж.  Обсипан е с бели камъчета, а водата е ярко синя. 

До него се достига по земен път, който при наличие на определена степен на опасност от пожари се затваря, а достъпът до плажа е ограничен.

Коментирай

Бай Ганьо

Бай Ганьо 16.08.2023 11:55

Те нашенци обожават и Бентлито ама не ги кара много много.

Таня

Таня 16.08.2023 14:54

За първа година бях в Гърция със семейството си, избрахме Тасос и признавам, че ни хареса. Бяхме и на Мраморния плаж и на Златни пясъци в град Криси Амудия. Имаше и други прекрасни места, съжалявам че пропуснахме Гьола.

Бай Теньо

Бай Теньо 21.08.2023 17:26

Изобщо не ми хареса Тасос.Прехвалена работа.Скъпо и изобщо никакво отношение.Турция си е 100 пъти по добре.

Маляката

Маляката 02.09.2023 8:04

Като бяхте на Тасос видяхте .и къде се изливат тръбите от канализацията? Някъде да видяхте пречиствателна станция? Мерси но НЕ. Другото е че е пълна скука. За млади хора не става.

Вутя

Вутя 03.09.2023 12:43

Няма как да видиш тръби от канализацията! Ако ти липсват тръбите има доста дистинации в БГ, на които да се насладиш. На Тасос всичко е с контейнери, които се обслужват от фирми, които ги източват в края на сезона,...............

Вутя

Вутя 03.09.2023 12:44

......Затова те предопреждават да не хвърляш в тоалетната дори хартия, само обработени октоподи, калмари и рецина. И да не става за млади хора, които не знаят как да се забавляват, и не знаят, къде да ходят. ДА, много е гадно на Тасос, недейте да ходите....

Райчев

Райчев 10.09.2023 0:50

Спокоен и Красив остров , а за Гьола недей съжалява и друго всички рекламирани плажове са пълна глупост. Бяхме на ден по два различни плажа и оттам си направих извода . Най чист и хубав плаж беше Скала Марион и фрапето на плажа е 3€ , а не 4€

Коки

Коки 10.09.2023 16:50

И после ми говорят, че било евтино в Гърция.