logo

Нещо необичайно се случва с морето в Гърция

Нещо необичайно се случва с морето в Гърция

Къпането в морето в Гърция все още остава само за най-смелите

Къпането в морето в Гърция все още остава само за най-смелите, защото водата в Гърция и изобщо в Средиземно море все още е много студена и с по-ниска температура от очакваното за сезона. Отрицателното отклонение се наблюдава в повърхностния слой на морската вода в Гърция и в почти цялото Средиземноморие, според данни на метеорологичната служба на Националната обсерватория в Атина.

Температурата на водата е между 16 и 17 градуса в северната част на Егейско море и в Йонийско море, докато в южната част на Егейско море е между 18 и 19 градуса. Отклонението от нормата за първата десетдневка на май е между един и два градуса.

Отвори врати най-скъпият курорт в света! Ще останете без думи (СНИМКИ)

Студеното море се дължи на ниските температури на въздуха и силните ветрове през последния период. Въпреки това дългосрочно спътниковите наблюдения в Средиземно море от 1982 г. насам показват малко, но трайно увеличение на температурата на морската вода всяка година, особено в Източното Средиземноморие, където температурата на водите вече е с два градуса по-висока в сравнение с 1982 г. 

Морските цигани Банджао си пукат тъпанчетата, за да могат да се гмуркат и опустошават морето наоколо

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай